luni, 20 octombrie 2008

O lectie de viata...

Acolo in departare.....
cand nimik nu are culoare,intr-o liniste apasatoare, sunt eu!Intr-un orash pierdut, la marginea marii,lovit d timp,d vant si valuri, intr-un aparatament,dintr-un blok,al unui cartier banal!
Un pat moale,o perna pufoasa si rece,un luigi fara o ureche,si o paturik calda,si iar eu!
Si rasfoind o pagina de net,apoi o alta plimbandu-ma intr-o realitate virtuala,asteptand park ceva sa ma scoata din aceasta stare de kkt! nu stiu ce,si nu are importanta!
Si am gasit ceva........ceva...magiq,o poveste dintr-o viata de om! un om alergand dupa placerile vietii!renuntand la tot ce avea.....bani,casa.....pt a gasii fericirea!
Si a pornit la drum.....unul lung,plin de aventura,de suferinta,si zambete! de locuri mirifice,de oameni prefacuti,d animale unice,peisaje memorabile!
Totul a pornit intr-o zi de vara,knd avand totul....se simtea gol! ii lipsea ceva.....si nu stia ce! O viata lipsita de griji,o firma imensa cu profituri uriase,o prietena frumoasa ce-l iubea, o casa fermecata,k dintr-un vis realizata!
Shi multe zile treceau in van,il macinau,si el tot mai mult se adancea intr-o stare d apatie! Kndva unele lucruri il faceau fericit,acum sunt doar obiecte! totul era prea simplu....unde era greul? acel greu kre il obosea, knd totul se obtinea prin munca si truda,acum avea oameni pt asa ceva! devenise un pasager intr-o viata...
Iar in acea zi d vara...mergand spre casa,intr-un automobil,p kre kndva il conducea de placere....la un semafor...intr-o liniste pustie....s-a oprit! S-a uitat un pik in oglinda,s-a vazut k nu mai zambea....si a pus STOP!!!
A renuntat la masina.....a luat-o agale printr-un parc pustiu k sufletul sau,p bank ratacea un om al strazii,vazandu-l i-a oferit haine,portofelul si a luat-o din lok! si nu s-a oprit dkt acs.....acea casa p kre a cladit-o cu mana lui,cu gandurile si ideile venite in nopti fierbinti!
Un rucsac in spate....o tinuta banala,un par ravasit,un chip neingrijit,un pa spus in graba,unei persoane la kre se presupunea k tinea.....si a fugit in noapte!
Dar unde oare? unde l-au purtat pasii.....d c a facut-o mai exact? ce cauta?
Sunt zile knd ne simtim la fel,knd nu stim ce ne mai dorim,knd kutam in zadar un lucru marunt, pasim rataciti p alei plictisite si ele d timp... si constienti de aceasta stare,ne complacem cu ea! Dar oare....avem curajul sa renuntam la tot si sa o luam din lok? sa plekm spre necunoscut...sa cautam acel ceva.....
Shi dk vreti sa aflati ce a urmat dupa acea noapte.....va cer rabdare....lucrurile bune vin in timp! maine poate...vei afla o mik aventura si o mik lectie de viata....din lumea noului nostru prieten! curios...dk p acea d azi o vezi printre randuri! astept raspunsul....vostru!

0 comentarii: