luni, 13 octombrie 2008

Undeva...pe mare!

Undeva candva...departe de casa,prieteni si familie!Intr-un loc special,si nu prin prisma intamplarilor ci a peisajului!
Acolo intr-o liniste pustie,unde singurul zgomot era al motorului vasului ce strapungea valurile nesfarsitei mari,totul era ca intr-un vis!
Te trezeai hipnotizat si priveai,si parca mut de fericire zambeai!Chiar si acum knd povestesc zambesc! Ziua soarele isi facea loc printre nori,totul avea o culoarea rosiatica,norii parca deveneau roz,marea de un albastru deschis,incat vedeai pestii ce se jucau prin apa! Un delfin sarea in fatza vaporului intr-o cursa unde mereu era invingator.O fiinta nevinovata si vesela...mereu am vrut sa pun mana p un delfin!
In zare o pasare ratacita in acest pustiu isi face loc printre nori,sleita de puteri se agata de catargul impunator.
Un vant cald ma loveste in fata,parul o ia razna,si ma bucuram de acea liniste! Imi facea atat de bine dupa galagia de acasa! O aventura in care pornisem fara sa stiu ce avea sa urmeze mai tarziu!Si pe moment mi-a fost bine!
La revarsarea noptii,luna impunatoare isi facea loc!Un cer cum rar vezi! Plin de stele,care mai de care mai mari sau mai stralucitoare. Am invatat sa pun in pactica notiunile de astronomie acumulate candva,desi la momentul respectiv mi se pareau inutile!
Ici colo zareai o lumina in departare,un alt " prieten singuratik " urca pe aceleasi valuri. Si se ascundea imediat in noaptea lunga! Luna oglindea intunericul marii,imaginea provocata ramane si acum intiparita in minte.Eram fermecat!
Si parca in acea liniste refuzai sa mai crezi k exista probleme si griji!Dar ele exista,chiar daca esti departe! Dar nu aici vreau sa ajung!si stiu si unde,dar rabdare!
Undeva acolo,aproape de tarm prindeai un semnal radio,unul ce aducea o muzica pierduta in acel loc!O limba neinteleasa,cuvinte si fraze,kre dispareau la auzul melodiilor! O intelegem cu totii,limbaj international,exprima sentimente,ura,lacrimi,dor,suparari si multe altele.
Si in fiecare seara,in acea zona uitat de lume,imbinam munca cu muzik! Dar era si ceva special! Am observat fara sa vreau!
In linistea noptii plictiseala isi facea aparitia si atunci devii atent la orice mic detaliu! Si pana de curand,nu am realizat,dar acea melodie parca prevestea furtuna ce avea sa vina! Versurile atat de clare acum,si cu alt sens atunci!
De ce nu deschidem okii larg mereu la vremea respectiva?!Atunci nu credeam in lucruri venite de la sine,nu neprevazut! sau poate mi se pare acum,sau vreau eu sa cred ca a fost asa,sa leg de o melodie,totul! Dar acum are sens!
Niciodata nu am ascultat de cineva,si nu in sensul de rebel,ci tot ca mine am facut! M-am dat singur cu capul de pereti,asa am invatat!Mai ales sa ascult o melodie?!
Nu va spun numele,nu are rost,il voi pastra pentru mine!Mereu imi va aminti de mine,de atunci si de acum! Acel acum l-as trece un pik in trecut!
Shi melodia..da ea....oare ce spune,ce canta,onoarea cui?ce exprima?
TOTUL! Viata unui om,dragostea lui,timpul apus si regretat,intamplari si fapte,durere si lacrimi, nostalgie si chiar fericire!Amintiri!
Shi un nume....care pentru multi nu inseamna nimik,si nici pentru mine atunci!Dupa a insemnat tot!iar in prezent o amintire! Incat m-a schimbat...si nu numai numele ci si realitatea!
Acum cred in lucrurile venite de la sine,le fac loc in viata,sunt mult mai frumoase! Acum incerc sa le vad acolo unde sunt. Semnele...cam asta vroiam sa arat! Sa arat ca se poate...!!!!
Shi chiar daca as fi realizat atunci,acele versuri,acel nume,tot as fi jucat un rol,in care ma feaceam ca nu pricep! Da!as fi ales la fel! Desi a adus multa durere,pe langa a venit si fericirea!Si a simti ca am trait ceva! Povestea mea! Acum incerc sa-mi fac alta poveste!
Una in care imi fac loc in realitatea cruda,si ies invingator! Desi te loveste cand nu te astepti,cand iti e bine,acelasi neprevazut,si incearca sa t doboare,tu cotinui sa lupti!!!
Si eu chair fac asta! Nu ma mai complac,nu mai fug,nu ma mai plang! Ci stau impotriva ei,mai ambitios ca niciodata,si imi fac loc,chiar si cu coatele daca e nevoie!nu cedez!E greu!
Dar de data asta lupt pentru mine!!!!!
Iar in timp.....acele versuri,acea melodie,imi va aduce aminte de ceva,cineva,candva!

1 comentarii:

rux!r spunea...

stii aia cu "tot ce se petrece are un sens?" , faza tare e k mereu iti dai seama d sens mai tarziu :) numele melodiei??? ;;) sau ne lasi in ceata??? :P