sâmbătă, 13 decembrie 2008

Atunci knd...


iubesti neconditionat!!


Doar atunci potzi spune ku adevarat.....cuvantul simti! Knd sentimentele vin de la sine,nu programate,knd ceva in suflet iti tine de cald,si frigul de afara nu te mai patrunde,atunci knd duci dorul fara sa te chinui a face asta,knd zambesti cretin p strada la oamenii posomorati, knd simtzi k plutesti in jurul lucrurilor din jurul tau....atunci iubesti neconditionat!

In ziua de azi....crud si trist....nu prea mai exista asa ceva! Am dreptate? Fiecare isi urmareste scopul...material,emotional...sau doar de dragul de a avea p cineva langa! Si iti lasa un gust amar knd privesti in jur.....astfel de oameni! In miez de noapte,luptandu-ma cu somnul, priveam un alt mini documentar,sau interviuri cu oameni batrani,about their life! Shi intrebarea era ceva de genu: Ce conteaza cel mai mult in viata lor?! La ce se rezuma viata in general?

Ajunsi la varsta aceea,putem spune k au acumulat o anumita experienta,deshi stiind k odata cu anii ce se adauga,devii un copil cu riduri!

E placut sa auzi raspunsul lor,iti dai seama k realitatea asta te schimba cum vrea ea,si se joak cu u,cu ideile si gandurile tale,pana devii un alt om,suparat si stresat de grija zilei de maine! Sa revin la raspunsurile lor.....

Km vreo 20 de mosnegi simatici,cu cutele lor p fatza,cu parul sur sau lipsa,cu sprancene albe,cu lacrimi in okii ce au privit lumea atat amar de timp, emotionati,sau suparati p varsta!

Primul isi face aparitia in fata camerei zambind...si pleak plangand.....realizeaza k anii s-au scurs si el nu a realizat nimik,nu a simtit,s-a sacrificat pt slujba si....la batranete nu avea p nimeni!

Al 2-lea....timid si roshind .....statea p ganduri,pana knd a inceput sa relateze cu lux d amanunte un moment din viata lui: era in 1940 knd....in satul lui vechi,plictisitor inima i-a luat-o razna shi a dat de ea....femeia kre ii era alaturi si azi,din acea zi pt el totul era schimbat,si simtea....cu timpul din ce in ce mai intens,pana knd un inel a luat lok p degetul ei,apoi un prim copil....iar acum nepotii ii indulcesc batranetea...

Au urmat rand p rand,in fatza camerei ce le zambea neclintit....iar ei isi povesteau amarul! Ce vreau sa subliniez e....k din 20.....doar 2 nu s-au referit la a simti! La a traii un vis numit dragoste! la dragoste neconditionata pt altii......la ceea ce le-a schimbat viata incet si sigur! Si erau multumiti! impkti cu ei...si isi asteptau sfarsitul alaturi de persoanele dragi! Se bucura de zilele ce vin....simt ink,si dupa atati ani! Iar dragostea lor a rezistat in fata realitatii crude!

Iar acum revenim la ziua de azi....shi vad in jur....k dragostea trece intai prin stomak,apoi ajunge la inima pt altii,k isi impun sa simta,knd nu o fac,knd se poarta k mierea....si knd kolo ei sunt doar sare! Shi tarziu......isi vor da seama ca si-au sacrificat tineretea...si viata....pt lucruri kre le obtineai oricum alaturi de cineva,venind de la sine,neconditionate de alte probleme! Trageti singuri concluziile.....dar eu tot raman cu un gust amar! Shi multzi o fac,dar putini o zik!

Iar...documentarul....s-a terminat cu 2 batrani...pleknd din cadru,tinandu-se de mana!si asta incheie cercul....si releva multe! acum cine vrea sa vada o va face,cine nu....va continua sa se minta singur!


2 comentarii:

Raisa spunea...

geshh...nici prima propozitie nu am citit`o bine si deja ma bantuie o multime de amintiri...imi amintesc cand cineva mi`a spus ca ma va iubi neconditionat mereu...cand mi-a cerut sa ma imortalizez pentru el...si cand eu mi-am luat inima`n dinti si m-am retras repejor din cadru..."iubirea neconditionata" e o prostie...sucks...stinks...nu vreau sa mai aud...[dar totusi..frumos textul..un 10 cu felicitari]

sorana spunea...

E doar coincidenta de titlu:) iar subiectul iubirii neconditionate nu este abordat numai de noi. Oricum frumos scris. Mi-a placut.