sâmbătă, 27 decembrie 2008

Descultz prin...

Intr-o realitate cruda plina de durere,de lacrimi si oameni rai,kutam binele,fericirea si zambetul pierdut! Plekm de mici p un drum necunoscut si plin de urcusuri,coborasuri si ne formam treptat! Devenim mai rai,ne inchidem si suntem plin de duritate,klkm in picioare,si nu simtim nimik,doar eu-ul conteaza,sau tindem spre bine,spre o viatza plina de fapte bune,de vorbe calde si mici ajutoare!
Ink din burtik facem pashi spre realitate,lovim cu brutalitate peretele ce ne ocroteste 9 luni de zile,dam de stire k suntem acolo,si vrem sa scoatem kpul spre nou! Suntem descultzi si goi....doar inocenta pura,frumuste si lacrimi de teama! Nu vedem,nu auzim...ci doar simtim! Recunoastem sanul mamei dupa forma si gust....mai apoi distingem bratul cald si vocea linistitoare,si krestem!
O luam ushor....apoi grabim pasul din simplul motiv,k ne inghetza piciorul ce klca prin durere si frig! Shi vrem multe,realizam putine,si ne zbatem sa ne incaltam cu scuturi protectoare, primim pietre sub forma de cuvinte,palme peste palme,shi nimik nu ne mai poate lasa semne fizice! Omul prin fire suporta multe...dar shi clacheaza,conteaza cum se ridik! Mai schiop,mai orb sau mai surd....sau doar gol, si descultz! Plin de indifernta shi schimbat...
Ajungem intr-un moment knd privim spre trecut, fara sa vrem, reflectam la diferenta dintre bine si rau, la noi si la realitate,shi spunem stop! Continuam sau pornim iar descultzi prin zapada alba si rece,dar atat de placuta,numita shi viatza!
Enigmele drumului lung si anevoios poate nu le vom afla, pornim in intrebari chinuitoare si raspunsuri goale,furam clipe d magie,si kdem in durere profunda,mirosim anotimpurile magnifice,si atat de diferite si neintelese,gustam din sentimente crude si ne saturam din nimik!
Sperantele vin cu fericirea,dar putin stiu k acele sperante se nasc din durere,din nevoia de a simtii si altceva! Perceptia noastra e confuza de cele mai multe ori,profitam sau nu,mereu exista intrebarea de dupa...de ce asa? iar mai apoi de ce acum?
Imbatranind cu riduri serioase,albind k neaua ce se lasa ushor din nori,spulberata de crivatul puternic,pashim in viatza! Shi oricat am incerca....dezcultzi ramanem mereu...shi nevoile vor fi din ce in ce mai mari,iar completzi ne vom simti poate doar trecator....!

0 comentarii: