marți, 3 februarie 2009

Zambind sub soare...

Anii trec,iar noi o luam la pas pe langa ei,realizand sau nu ce ne-am propus! Ne impiedicam, si ne ridicam iar! Parcurgem stari de moleseala si tristete,apoi ne lovim subit de fericire,si uitam durerea! Shi tot asha....dar putem oare afirma: suntem multumiti de ce am realizat?
Suntem mici....vrem sa fim mari? Adolescenti fiind,ne agatam cu disperare de lumea adultilor,iar la batranete ne purtam ca niste copilashi ce si-au pierdut jucariile si devin incapatanati!
Raspunsul cautat nu se afla in cuvinte,ci doar in amintiri,sau in lucrurile ce vor urma! In dorinte si lacrimi,in truda si sudoare,in dezamagiri si realizari,intr-o viata de om! Alegam ca nebunii dupa implinire,si putini sunt cei ce o gasesc! Ne complicam,gandim prea mult,pierdem speranta,ramanem degustati, unii clacheaza,iar altii nu dispera,ci doar se bucura de fiecare clipa traita!
In functie de nevoi,de varsta,noi,oamenii ne dorim mereu altceva! Nu-s singurul care realizeaza! Mic fiin vroiam jucarii,apoi sa termin scola,si tot asa....am crescut,mare,pot sa spun si trecand prin greutatile vietii mi-am pierdut increderea,si speranta,si tot ce planuisem,sau visasem sa fac in viata s-a schimbat intr-o fractiune de secunda! Cum luna apare p cer la venirea noptii,asa si dorintele s-au ascuns! Pornind p un drum anevoios,cu multe variabile si necunoscute, cu oameni noi,si stari vechi,am inceput sa-mi croiesc o alta lista cu nevoi sau lucruri mult dorite! Si toate doar pentru mine! E atat de usor cand stii ce vrei,cand aflii pentru ce te zbati,si cate sacrificii faci!
Sacrificand zile pentru altii nu e corect,dar nici rau,ai facut-o din vointa proprie,din trairi si sentimente,renuntand la u,ai ajuns sa te cunosti mai bine,la ce suporti,si ce nu te doboara,cik te face mai puternic,de unde....indiferenti nu putem fi,oricat am incerca,putem fi sensibilizati ushor,sau poate mai greu,dar de gheata,ajungi doar in mintea ta!
Cu pixul in mana,mi-am asezat p o foaie,cam tot ce imi doresc eu cum,la cei aproape 24 de ani,la anul fac un sfert de veac,:O, la 20 visam....sau pot spune....ca nu era exact ceea ce imi imaginam k vreau,iar acum...am crescut! Poate e doar un plan,dar e ceea ce imi doresc acum,si nu,nu e pentru viitor,ci doar asa pe scurta durata gandit,si chiar sunt multumit de ceea e a iesit!
Privind zilnic foita.....parca sunt mult mai aproape de ele,le intiparesc bine,si lupt pentru ele! Uneori imi e frica ca nu voi obtine,dar atat timp cat pot sa ma zbat o voi face,si alung aceasta frica cu un gand pasnic si cald!
Azi zambesc,si o voi face mereu.....cat am pentru ce,pentru mine! Nu pentru voi,ci doar pentru mine! O merit! Am ajuns sa ma impac cu mine,asa cum sunt,cu bune,cu rele,sa evoluez,sau sa stagnez,sa privesc in deriva,si sa caut colacul de salvare,sa ma zbat pentru nimic,sa-mi pese de cine nu trebuie,sa ma daucu capul de pereti si sa rad,sa am energie si sa o las in paturik,si tot asa,azi zambesc ca traiesc,si sunt multumit pentru ca o fac! Nu cu ganduri mohorate,nu cu lacrimi surde,nu cu suflet gol! Ci eu cu mine si cu voi.....

2 comentarii:

Ana spunea...

ma enerveaza k ai doar sectiunea "merita"...aceasta postare era destul de asteptata..de mine;))...e un adevar simplu si teoretic vorbind ...perfect...dar vezi tu teoria si practica nu sunt aceiasi chestii..iar unii..asa k mine nu stiu ce vor de la viata...lista mea e inceputa de ceva timp...o abandonez mereu..nush ce vreau

Anonim spunea...

nu prea am chef de gandit un comment destul de bun sa se ridice la standardele acestui blog dar *off topic -have fun la munte!! :D be safe...uh kno` :))