sâmbătă, 21 martie 2009

Cook..for life!

Liniste,un aer de primavara patrunde pe geamul deschis, iar o raza imi rasfata fata posomorata! Asteptam caldura,poate cu ea,imi aducea si cheful de viata! Dar nu,se ascunde,de parca ar vrea un imbold! In schimb am chef sa gatesc...sa fac dezordine,ma reprezinta,sa nu spal vase,sa amestesc,sa miros a mancare,si sa degust produsul final!
Lucrurile bune vin in timp,si cu rabdare! Pornesc focul,si rasar scantei,stii mirosul acela de gaz ars?! Un pic de unt intr-o tigaie veche, pe foc mic,un review p google,la o mica reteta intiparita adanc in minte,nu vreau sa ratez nimic! Usturoiul zboara spre rumenire, un iz placut zboara in toata camera,si degust sucul din paharul aburit! Un piept de pui, facut bucatele,cu ura multa,razbunandu-ma pe el,fara vreo vina! Ciudat nu? Simt si acum acel parfum,ce imi lasa gura apa! Aburul cartofilor ce fierb intr-o oala alba,abureste geamul,atmosfera incinsa,pe ritmuri vechi! Sunt in largul meu,si imi era dor!
Smantana clocoteste in tigaie,iar eu ma joc cu o lingura de lemn colturoasa prin ea,astept un semn,un miros si gata! Totul e decorat si pus spre digerare! O reteta cu gust pentru mine! Ce-mi rapeste un zambet si ma dispune! Sta scris pe foaie,si e plin de farmec! De ce viata nu poate fi asa?! De ce nu putem citii pe alb,ca mai apoi sa ne fie bine? Sa aplicam un strop de vointa, curaj, dragoste=> fericire! Sau multe alte ingrediente...mixate,tocate,si kiar fierte,apoi sa simtim o aroma salbatica,ce patrunde printr-un nas in vant,ce se scurge usor prin vene,si aduce furnicaturi in maini!
Nu un manual de cum sa-ti traiesti viata,fiecare o face cum vrea,in functie de alegeri,de terte persoane,sau doar cu inima! Ci doar un ajutor,in situatii dificile,de cum sa-ti recastigi speranta,si sa te zbati pentru tine! Un desert bogat in lectii de succes!

0 comentarii: