vineri, 17 aprilie 2009

Emisiune cu mesaj....

Nu servesc Tv! Nu ma informez prin el,si nici nu caut sa-mi petrec timpul cu orele in fata lui! In realitatea de azi,multimea e manipulata cu ecranul ce troneaza in fiecare casa! Pierdere de timp....plus am o bunica ce ma tine la curent,mai ales cu OTV-ul:)) Asa nu!
Am momente cand rasfoiesc canalele,cu telecomanta fac un click,ce nu se mai opreste,imaginile se isiruie ca un fulger,o clipire, si lumini colorate se rasfrang in camera intunecata! Apar personaje necunoscute,chiar si animale salbatice,daca ma chinui le pot atinge,dar ma lovesc de ecranul rece si mare! Si farmecul dispare!Dar azi ....molesit de caldura din cada vesela,am prins o idee! Una placuta la atingere,la contactul cu ochii mei obositi,la auzul fin! Sa dau nume? Nu are rost....dar persoane reprezentative,cu fler,si atitudine,imagine notorie creata in timp,cu bloguri si muzica,cu showuri si ziare,cu jocuri pe scena,si vorbe ascunse printre randurile prompterului!
Pastele bate la usa,iepuroiul pufos sta ascuns,ouale sunt incondeiate in casele pregatite de sarbatoare,iar noi ar trebui sa tinem un post,si totul e placut! Revenind la emisiune,pe scurt, tema: Ce i-ai cere lui Dumnezeu?! Ideile au navalit ca turcii la Rovine,s-au stabilit legaturi si obiectii,amuzandu-ma copios de convingerile generatiilor vechi si noi! Tanara garda,plina de dinamism,de adaptare la realitate,pe cand vechea isi arunca dragostea si bunatatea,speranta,si viata in exemple concrete! M-a captivat fara sa vreau,absorbit,hipnotizat chiar,abia mai respiram,consumam fiecare gand,analizand si plecand pe carari indepartate!
Credem.....mergem la biserica,si aratam acest lucru prin diverse moduri, Dumnezeu e omniprezent,pana si in cea mai mica floare sau vietate!Dar e suficient?! Ne mai pierdem si credinta,mai plecam pe un drum pesimist, acuzam,desi sincer...gresim! Si suntem constienti! Ca mai apoi sa ne intoarcem,cand avem nevoie de un ajutor divin,de o calauzire, o vorba buna,o sansa spre Dumnezeu,si cerem,lucruri,care ni se cuvin,gresit si aici,avem impresia doar! E nevoie sa mergi la biserica sa crezi? Esti aproape de Dumnezeu daca stai si in pat,seara la culcare,si arunci 2 vorbe ratacite!
Dezbaterea s-a prelungit adanc in noapte, culegand esentialul,promovand opiniile, s-a ajuns la Dumnezeu promovat prin televiziune,si doar cu aceasta sarbatoare! Nu exista continuitate! Oare?! Dar cu inmormantari transmise live?! Cu poze....au criticat si altii,nu asta conteaza,ci e normal?! Pe dolarul american sta scris In God we trust....chiar e nevoie sa scrii?! Nu e mai usor sa simti?
Inchei...shi eu tarziu in noapte,si merg spre taramul viselor,in pijamalele de vara, spunandu-mi in gand ce vreau,sau ce cer,mereu in fiecare seara,si sincer,va ramane un mister pentru voi! Doar eu,si cu tot ce e in jur,si aude,vom stii acest mic secret! Good night!

1 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Se pare ca esti pregatit sa fii om mare. Atat de mare, incat ne-ai prezentat in stilu-ti caracteristic realitatea asa cum este . Cat despre oamenii care merg in Casa Domnului doar cand au necazuri sau merg acolo ca sa vada lumea cata credinta au in suflet , iar apoi pleaca cu gandul, pe cine sa loveasca miseleste, sunt satula. La televizor nu ma mai uit de multa vreme, din motive pe care tu le-ai asternut aici.Paste fericit!