miercuri, 22 aprilie 2009

I'm single...

In viata vin momente cand iti doresti ceva mai mult pentru tine, cand vrei sa lasi in spate tot,si sa pornesti pe o noua treapta a vietii,sa alergi spre altceva,sa faci altceva,cu totul diferit de ce ai avut si facut,si chiar atunci,in acele momente dezolante,incepi sa te gandesti,ai gresit,ai facut totul bine,sau cum naiba sa o iei de la inceput!
Simplu! Privesti in oglinda,acelasi om posomarat,plictisit si plin de ura,schimbat de realitatea cruda,si nu iti place ce vezi! AI crescut,un om mare in acelasi trup de copil,in privirea inocenta de bebe,si surasul vesel dispare si el! Treptat plecam pe cai diferite,incrusisam drumuri, sau sarim peste altele,incercand sa gasim un scop,un motiv!
De la iubitul tanar si pasional, la barbatul plictisit de relatii, de figure necunoscute, si de nimic special! Si simti cum ai nevoie de o pauza,sa te detasezi d tot,sa-ti restabilesti prioritatile, sa inveti ce iti place,sit e face sa fii u iar! U acea persoana simpla si carismatica, plina de curaj si ambitie, nedependenta de iubire,de o persoana mereu langa u! In timp te inveti prost cu relatiile! Da! Te inveti prost! Inainte iti era f bine si singur, aveai micile tale distractii,obiceiuri,iar acum….nu mai ai nimic! Nici relatii,nici tabieturi! Esti doar tu singur….intr-o casa mare si pustie,si iti e greu sa transformi acel simplu din inceput,si nu stii cum sa pornesti la un nou drum,si sa-ti asterni un viitor!
Incepi sa urasti dragostea,sau sa devii indifferent cu tot ce e in jur,si asta pentru ca stii ce nu e bine! Nu e bine sa fii singur,dar nici sa poti sa ai iar pe cineva! Nu mai e la fel! Nu exista acea sclipire de moment pe care ai trait-o kndva,si nu tinzi dupa persoana respectiva,ci dupa acel special thing! Si nu ai rabdare sa stai sa-l cauti,si ghici?! Ramai schimbat,desi te doresti!
Single sau relatii trecatoare ? Sa te minti singur? Si cu ocazia asta dezamagesti si persoanele din jur! Trist…totul devine asa! Iar tu,nu mai stii ce sa crezi,totul devine incertitudine,te contrazici singur,ca si aceste randuri ce se bat cap in cap, si nimic nu mai e interesant! Pana cand ? Pana intr-o zi,cand iti dai seama ca e bine si asa! Ok…nu mai ai acele obiceiuri din trecut,dar poti avea altele noi, desi te urnesti mai greu la inceput! Si uite asa pornesti spre noul din viata ta,fara sa-ti dai seama ca era aproape,si sub ochisorii tai,si esti singur,si ai o lume in fata,de oameni noi,de chipuri triste sau vesele,de neprevazut si soare,uneori de nori negrii si zgripturosi,de muzica buna si seri senine,de plictiseala, si de lipsa unei relatii special! Poate nici nu trebuie sa fie special! E special k exista sau va exista,ca te atrage sau nu,ca e doar sex si provocare,sau doar flirt nebun de vara!
Si dependent de cineva fuge ascunsa intr-un trecut indepartat,o dai uitarii si-ti face bine, doar e mai bine asa,si realizezi cum greseai,si cum o lectie de viata apare,si spui de acum asa nu! Suntem impreuna,dar impreuna nu inseamna si mereu! Fiecare are o viata in fata,ne intalnim la mijloc,ne rasfoim incet,sic and ne plictisim plecam acs,poate a 2 a 3 zi o luam de la capat! Nu e nevoie de un trai in 2 zilnic,nu face bine,e nociv,desi atunci pe moment e provocator,un farmec nou, dar tocmai pentru ca e nou,iti face atat de bine,dar cu timpul uzura isi spune cuvantul,misterul nu strica, viata merita traita in 2 dar si SINGLE!

3 comentarii:

Anonim spunea...

hmmmm...nu prea sunt de acord cu tine , prin firea noastra suntem construiti sa cautam sa avem pe cineva mereu langa noi... nu pot sa neg k nu e bine uneori sa fii single dar sunt momente cand ii vezi p altii si te intrebi tu dc nu poti...

Anonim spunea...

pot dar nu vreau!

teompa spunea...

E ceva putred
în fiinţa mea puhăvită
când văd că viaţa
e esenţă de steril.
Cu scai pe limba jumulită
- de vorbe goale, vorbe grele -
ca un păgân apar...
Apar, dispar
în cenuşia probă
a conştiinţei de buzunar.
În loc de ceas tic-tac,
ascult la tâmple
discursul nevralgic
al timpului scurs
prin vadurile clipei.
Mi-e că sunt cel mai copil
dintre boşorogii ştanţaţi
cu fierul roşu
de conservatorii lui
„E bine şi aşa!”
(Un drac... fumând
pipa păcii cu Domnul).
În lumea celor duşi,
e loc şi pentru genele
încolţite de lăcrimatul
individului care
se mulează dubios
sub identitatea mea.
Cred în ideea
că sunt inutil viu...
şi astfel am debutat
într-un amurg să scriu,
să mâzgălesc nevinovat,
cu un pix feroce,
boala care-mi macină
seminţele suferinţei.
Fiecare trăire îmi e
o moarte a dorinţei de a trăi.
Sunt ros de calităţi,
roşu de pasiunea
pentru pasivitate.
O doză de vin,
cu buchet de pelin –
e viaţa de om!
Dacă n-aş fi nebun,
aş înnebuni...
ciudos fiind pe normalitatea
închircit de umană.