marți, 21 aprilie 2009

Storm...Furtuna vine si pleaca,si ce lasa in urma? Ravagii.....durere si lacrimi?! Oare exista si ceva bun in asta? Poate natura isi varsa ea lacrimile,distrugand raul din lume,dar prin furtuna,putem asocia multe alte lucruri esentiale vietii!
Un film crud,a lasat in urma,ceva ce insasi furtuna nu a lasat! Impresii! Multe impresii si ganduri salbatice! Sunt foarte detasat,in privinta realitatii din jur,a problemelor din lume, stiri, televiziune, accidente, inundatii, dezastre intr-un cuvant! Ce nu ma afecteaza,nici nu ma complica! Nu stiu cat de normal este,si sincer....e mai bine asa! De ce sa-ti umplii tartacutza cu multe alte probleme,cand u le ai pe ale tale deja!
Revenind la film, la proportiile dezastrului, la oamenii ce au suferit, la familiile destramate, la durerea din suflete,la copiii stand pe plaja plina de cadavre,privind marea ucigasa, cu lacrimi in ochi,terifiati, si singuri, la casele si avutia stransa intr-o viata,la paradisul destramat de valurile imense! Spiritul uman....de ajutor,strans pentru a face o fapte buna,a sprijinii o natie in chinuri, un exemplul de urmat in viata de zi cu zi,nu doar la catastrofe! Singura parte buna a filmului,sau nu, poate speranta,gandul de a merge inainte,chiar daca doare al naibii de tare,de a ridica capul,de a calca nisipul intortochiat,si a reincepe un trai nou! Clar!
As vrea sa descriu un suflet partash la actiune,tot ce a suferit,ce a gandit,si cum a mers mai departe,dar sunt prea departe,si prea mic,dar pot deschide ochii,si sa ma bucur,si sa va recomand sa faceti asta,de fiecare zi cu soare,sau nori,cu furtuni si fulgere,cu apa si zapada,cu probleme si griji! Sariti gardul aparut,daca nu zidul, si pe cararea anevoiasa,traseaza un drum nou,cu oameni noi,si cu un nou tu,nu poti ramane indiferent,oricat de mult ai incerca,ideea e testata pe mine,dar poti schimba totul in bine,pentru tine,pentru cei din jur,nu e o lectie sa o lasi balta,ci ai putea da una,prin a invata sa lupti pentru tine!
Iar acum,cand acolo furtuna a trecut,iar paradisul plin de vegetatie noua,cladiri impunatoare, si noi turisti,troneaza,dupa aproape 5 ani,si totul a fost lasat in urma,cu timpul cu totii uitam, lucrurile au prins viata iar,copiii zambesc, marea rasfata nisipul, iar luna apare iar si iar,pe bolta instelata! Shi tot acolo se nasc furtuni in sufletele supravietuitorilor, cand calca pe urmele din trecut,si lacrimile navalesc pentru ce s-a pierdut....
Si are rost,sa ma leg si de furtuna lasata de o dragoste pierduta? cand in lume interperiile distrug vieti?! NU prea...se uita,si trece,e greu,dar mai greu o duc altii,cu probleme adevarate! Deshi recunosc,dragostea doare al dracului de tare,trait,patit,mers mai departe,si zambesc din nimicuri,si rad,si uneori zac,dar un ciclu normal, nu poti sa fii de beton,chiar daca acesta ramane si dupa furtuni puternice! Shi cand accepti asta,inveti ceva nou!

1 comentarii:

Roxana spunea...

ahh:-S
pacat ca exista si aja ceva:-S.Asta e un motiv sa ne bucur pentru ce avem:(