marți, 23 iunie 2009

Sunete...

Un Do sau RE.....o insiruire de note, de sunete ce se nasc din atingeri sfioase, o rasfatare a unui auz asurzit de galagia din jur! Nevoia de nou...de liniste deplina,si doar calmul unei melodii potrivite,intr-o natura simpla, te face sa te simti in largul tau,sa-ti vibreze pielea,si sa simti ca traiesti,ca te inspira!
Un pian invechit, cu taste prafuite,si un sunet atat de clar,de rasunator, de simplu! Apesi o clapa,si nimic,apesi 2...la fel,apoi te joci cu toate,si le aranjezi intr-o ordine ambigua, pentru unii, pentru altii plina de sens, si creezi, auzi, chiar simti!
Cate stari de nu ai achef ai avut....si tot ce vroiai aproape erau doar sunete,ce se raspandeau,in surdina, din boxa moderna,ce zace pe biroul plin de amintiri?! cate? de cate ori ti-ai pus castile pe urechi,si ai plecat aiurea...pe strazi pustii,prin soare si frig,si in jur nu observai nimic,doar melodiile iti purtau pasii,spre cunoscutul pierdut!
Apar si versuri cu mesaj,calde sau reci,dure sau minimaliste, duioase sau plangacioase, si ce ar fi melodia fara versuri?dar versurile fara melodie?!
Iar acum in miez de noapte, eu ma joc cu tastele celui mai bun prieten,laptopul, si caut dulci amintiri prin melodii uitate! Un aer rece si miros de ploaie scalda totul intr-o liniste fermecata,iar castile zguduie timpanul, un gadilat totusi placut!

0 comentarii: