luni, 20 iulie 2009

Sacrificii invizibile...

E scris in caracterul omului de a face sacrificii pentru obtinerea unor beneficii! Unii renunta la ei pentru cariera,altii pentru dragoste! Azi vorbim strict din punctul de vedere al sentimentelor,al relatiilor!
Intr-o relatie se fac sacrificii! Lasi de la tine,si treci cu vederea anumite lucruri ce nu-ti plac la cea de langa, apoi renunti treptat la unele chestii din comportamentul tau, aici isi face simtita prezenta EA, chiar te schimbi, si devii un 2,gandesti la dublu, si te pierzi in acea nuanta a duo-ului! Totul la comun,desi cu acte in regula nu sunteti inca! Iar de aici porneste un mic declin,omul se satura de aceasta notiune,simte nevoia de libertate,mai vrea si altceva, simti cum te sufoci, dar pentru a face pe plac persoanei de langa, accepti sa petreci timpul cu ea, cand vrea! Si inca un sacrificiu pe care il faci! Ciudat,cum se simte ea in aceeasi situatie,dar nu face acelasi sacrificiu cand vrei tu!? Atunci ramai cu un dezgust,si o cam iei razna! Nu intelegi cum de ...tu, ai facut atatea,si nu observi si invers! Sunt sacrificii care nu se vad, gen: noaptea iesi din casa pentru medicamente, sau mergi pe jos prin caldura pentru un cadou banal, sau cu ultimii tai bani, ii investesti in persoana de langa, pentru un strop de zambet(shi nu e rau,dar cadoul nu va fi apreciat la adanca lui valoare,habar nu are prin cate ai trecut si facut,pentru a concretiza material cadoul) sau alergi prin ploaie pentru a indrepta lucrurile, iti impui punctul de vedere in famile,luand apararea persoanei iubite sa spun asa,la momentul ala devine ceva mult mai serios! Dar u continui sa faci sacrificii, poate e in natura ta,sau poate iti place sa oferi, fara sa ceri ceva in schimb! Si sincer.....te saturi! Mai ales cand nu vezi mici sacrificii facute pentru tine!
Apoi vrei sa fii iar tu! Sa devii indiferent,dar deja ai plecat pe o cale pierduta,si vei continua sa faci sacrificii,pana o vei lua in bot! La propriu! Dar nu regreti! Nicio clipa! Ai facut totul pentru ca ai simtit si ai vrut,si probabil a meritat efortul! Mai rau cand nu merita efortul! Atunci preferi sa te dai cu capul de pereti! Depinde de orgoliul fiecaruia!
Apogeul il atingi cand deja te pui pe locul 2,iar locul 1 e cucerit de EA! Nu mai detii controlul, nu mai iti impui punctul de vedere, si poate devii un strop de papa lapte, si accepti, si induri,dar pana cand?! Pana cand iti bagi piciorul...si pleci,trantesti usa,apoi iti pare rau,dar ai nevoie si de linistea ta! Incepi sa faci pe durul,dar nu-ti mai sta bine,si-ti revii! Revenind la promovarea sacrificiilor?!
Sunt si sacrificii invizibile,care se observa in timp,si apreciate,dar de obicei, ti se arunca in nas,la fiecare greseala,doar reprosuri,iar faptele bune se uita prea usor! Mult prea usor,din mica mea experienta! So? facem sau nu sacrificii?! Sa votam? Merita?! Sau iti sta bine pe locul 1?!

1 comentarii:

CORA spunea...

Votez pentru echilibru: nici foarte mult, dar nici foarte putin. D-asta aveam intuitie. :)