miercuri, 12 august 2009

Cap 1 ...totul e relativ!

Timpul e e nepalpabil,e aici, il simtim,observam,dar nu-l putem vedea. Invizibil parca,el se joaca cu vietile noastre si isi pune crunt amprenta asupra fiecaruia dintre noi! E o marime relativa! Nu?! Si cam tot ce se invarte in jurul nostru devine relativ...noi oamenii,ne complicam mult viata cu intrebari,apoi cautam raspunsurile, pornim pe drumuri lungi si plictisitoare, cautam scurtaturi printre gropile pline de ploaie, discutam si punem in aplicare tot ce am invatat,ca mai apoi sa ne ardem dur! Ne luam lectia invatata,o tocim bine,dar vom face la fel, ne punem sperante in cei din jur, in noi, in fapte, si asteptam rezultatele scontate,ce intarzie sa apara! Si? Si nimic....asternem idei nebune,unele in cotradictoriu, pe o coala alba, si o tinem asa zile intregi fara sa ne oprim,si nu ne dam seama de ce?!
Indreptam privirea spre o mica culme aspra,si doar acolo vrem sa se afle orizontul nostru, il micsoram incat sa ne bucuram de placerea momentului,dar de unde?! Mai rau facem....! Foaia alba ramane tot asa, chiar daca o umplii de negru, si dai sens unor cuvinte,la fel cum fac si eu acum, gasesti o logica,si incerci sa o dezvolti,dar devine relativ,maine te va plictisii,si nu va mai avea farmec, dar daca privesti mai atent in jur, lumea se invarte in jur, si actiunile se preling picatura cu picatura, doar tu le alungi si te agati cu disperare de clipa alba!
Iar ramurile termenului relativ, se dezvolta ca o panza gata croita de un paianjen singuratic! Te-ai intrebat oare de ce paianjenii nu umbla in grupuri?! De ce nu convietuiesc in 2?! In lumea lor nu exista dragoste probabil?! Sau placeri trupesti?! Dar in lumea noastra? Dragostea e relativa!
Simplu spus,greu de a fi perceputa ideea , si notoriu dezbatuta peste tot! TV, ziare, reviste, reclame, and stuff like that, dar si de noi! Noi, acei oameni simplii, cu dorinte ascunse, vise si pareri diferite, acele fiinte cu o inima capabila sa iubeasca?! Oare? Ajungem si aici mai tarziu,mult mai tarziu,dar pana acolo sunt multe altele de dezbatut! Si vorbind,exemplificand, ne limitam oare?! Si pierdem esentialul?! Pagina alba/ dragoste dezbatuta?! Prinde cineva aluzia?!
Ce e dragostea? O luam cu inceputul nu?! Cam asta facem in primul capitol, exemplificam: Sentiment de afecțiune pentru cineva sau ceva; spec. sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus; iubire, amor! O simpla definitie din cuvinte banale, orientate in asa fel, incat dau viata unei propozitii! Cuvinte indragostite intre ele, se aseara usor pe alb, crescand sub ochii nostrii! Am luat definitia din DEX, dar sunt sigur, cu fiecare persoana ce o zarim, cu fiecare dintre ei, putem dezbate o noua si alta definitie! Si asa ajungem la un sir de definitii....despre dragoste!
Acum parerea mea strict...obiectiva?! Un sentiment al dracului de complicat, incapatanat, egoist si plictisit de el, iti da dureri de cap, de inima nu mai vorbesc, acel gol ce greste cand ceva nu merge, un amalgam de compromisuri facute in zadar, sacrificii enorme si?! Si partea frumoasa, desi am spus numai lucruri negative din punct de vedere al intelesului, toate aceastea redau o imagine completa, o stare de bine, si un iz de fericire ce-ti strabate tot corpul, si incepe sa-ti placa , sa te obisnuiest, si sa gusti din acest fruct oprist cu pofta nebuna, fara sa te mai saturi!? Dar si cand o faci?! Dar pana acolo e o cale lunga…..si anevoioasa,si chiar daca ai gresii, si te dai cu capul de fiecare perete din jur,sau iti vine sa te razbuni pe pedala masinii, incercand senzatii noi de adrenalina, ai face la fel! Ai vrea sa te dai iar si iar cu capul pana faci cucuie dulci, doar pentru a simtii acel sentiment! Dar il intelegi? Nu! Stii ca e acolo?! Il uiti o perioada, il ignori, dar tot il faci sa creasca! Fara sa vrei, si nici nu stii cum sa scapi de el?! Si revii la timp....chestia aceea variabila din clepsidra antica?! Se leaga lucrurile nu?!
Acum o luam logic, timpul trece, tu cresti, inveti in timp ce cresti, sa gasesti lucruri noi ce te uimesc si pe tine,in tine, si ajungi mare si deja nu mai vrei singuratate! Apare dragostea, apoi in timp o dezvolti, nutresti sentimente puternice pentru cineva, vorbesc din punctul de vedere al ambelor sexe, inca sunt impartial,inca! Si timpul trece, ceasul ticaie din camera plina de fantezie si magie de poveste, apoi dragoste paleste, din n variabile motive, se gasesc mult prea multe pentru a fi povestite acum, nu inca si aici adaug,si deja timpul se lungeste,zilele curg lent,atat de lent,incat orele devin zile, si totul sta in loc pentru moment! Dar rectific, e totul doar in capul tau! Dar obisnuita si sentimentul ca ai pierdut ceva ce aveai, fac asteptarea mai grea! Cat de grea? Atat cat lasi tu sa se vada, si cat vrei sa te compatimesti,sa te plangi si sa te minti singur! Intr-o zi....timpul trece vedeti,si uiti, sau mergi mai departe,te urci iar in sa si o iei de la capat?! Pentru cat? Pentru cat vrei....si poti! Sau pana cand devine vesnic acel sentiment! E posibil?!
Logica din liceu! Timpul e relativ!
Dragostea se gaseste in timp!
Dragostea e relativa!
Logica prin deductie nu?! Ceva de genul era, scuze daca gresesc termenul,dar imi e prea lene sa caut un raspuns pe renumitul google! Chiar rezolva orice! Exceptand simptomele bolilor!
Concluzia?!
Linii ascunse se trag in spatele nostru,fara sa ne dam seama, destinul si-l face omul cu mana lui, u alegi ce e mai bine pentru tine,u ai bila alba in mana, u o trimiti la plimbare, si culegi foloasele?! Ne consolidam personalitatea,si omul din noi,dupa situatiile prin care trecem,dupa parerile formate, sau conceptii despre viata! Chiar pitici pe creier! Corect sau nu?! Nu conteaza,totul se rezuma la noi! Tarziu ajungem si la aceasta concluzie,si schimbam lucrurile din mers,atat cat mai putem,dar timpul, inca nu ne ofera posibilitatea de a ne intoarce in trecut,sa remediem o parte dureroasa! Sincer...nu as remedia nimic!
Relativ sau nu, eu voi continua sa scriu....o am in sange, si nu stiu cat vreau sa scap de asta, si oricat as nega,imi place! Ma reprezinta,desi nu pare....

0 comentarii: