sâmbătă, 8 august 2009

Viatza de turist..


Uneori mi se face dor....nu pentru ca miroase a vacanta, nu pentru ca m-as simtii bine sa fiu turist, ci pentru ca imi placea viata gen turist! Best job in the world.....be a turist! Poate...dupa meseria de nevasta! aia primeaza in zilele noastre!
Sa te trezesti dimineata,cu traista in spate,si sa pornesti spre lucruri si locuri noi,sa intalnesti oameni diferiti,si sa cunosti alte limbi! sa te chinui sa intelegi, sa te ajuti de maini si semne, si sa razi ca tontul cand realizezi ce faci! Sa mananci diferite feluri ciudate, sa bei bere cu lamaie, sa faci fitness in parc, sau sa faci piata cu asta luego...la final!
Sa ascult radio-ul cu limba plina de farmec, parte ce relaxeaza,te induce intr-o atmosfera de sarbatoare, unde toata lumea e prietena cu tine,si aici nu exista griji! Sa ies in orash seara la o bere, sa vad bunicii cu copiii de mana,chiar nepoti, in fata unei mese, si sa respir aer curat!
Si ciudat cum amintirile revin in minte, si ma lovesc de persoane de atunci, si vorbesc cu ele,si doar din coincidenta,si pastram legatura, si sa vezi cum au trecut anii peste el,si cu o fetita mica,de care era asa mandru...Apoi o melodie apare ca din senin, si imi revarsa nostalgie! Totul ma face sa vreau iar acel loc, acel loc,unde sincer m-am simtit un pic ca acasa, acel loc occidental, lipsit de probleme,a fost oaza mea de liniste, si as vrea sa fie iar, si m-as muta imediat acolo! Nu stiu de ce,dar as renunta la tot trecutul,si la tot ce ma tine aici,bine as venii acasa in vacanta,si as locuii acolo o lunga perioada! Uneori unele lucruri se leaga fara sa vrei,cand nu te astepti te lovesti,si ramai profund uimit,cand realizezi firul lung al intamplarilor!
Si nu imi e dor de amintiri...imi e dor de loc,nu vreau sa se inteleaga altceva,imi e dor de tara respectiva, imi e dor de......melodioasa Spanie!

1 comentarii:

mihaela spunea...

Bine ai revenit!