duminică, 18 octombrie 2009

.........

Punct si de la capat?! Un punct pe cer?! Un punct albastru pe foaia alba? Un punct rosu pe omatul rece? Un punct....ai prins ideea, multe puncte adunate, redau diferite forme si culori! De ce un punct?! Mi-am aruncat ochii, plictisit de vremea de afara, pe articolele vechi,le pot spune asa?! Sau starilor din trecut? revenind, am gasit o multime de puncte, printre cuvintele alese din titlu, printre randurile salbatice pline de emotie, sa nu mai vorbesc dupa fiecare propozitie, fraza, ca semn de punctuatie!
Ne lovim de puncte zilnic, la fiecare pas, in orice moment, dar preferam intregul, notiunea aceea plina de continut, de forma, o linie cate puncte are?! Cate vrem nu?! Din linii construim case, cladim drumuri, chiar si vise, le intersectam si la rascruce apar dilemele! Un semn de intrebare cu un mic punct in coada? Ups!
Insiruire de puncte lasa loc de interpretare, sau defineste un mister, dar eu am abuzat la extrem de ele,si incerc sa inteleg de ce! Primele fragmente redate aveau foarte multe puncte printre randuri, eram la inceput, nu stiam ce inseamna sa scrii, nu stiam de ce sunt in stare, nu ca acum as stii foarte bine,dar am pornit pe un drum, si se fac aproape 2 ani! E o mare diferenta, erau pline de sentimente emotie, dar si foarte multe lacune, acum recitindu-le nu-mi plac! Sunt eu prea aspru cu mine,dar asa e! Cu timpul le-am eliminat,un gest reflex probabil! Si nu stiu cati au observat, dar in titluri punctele predomina! Releva oare sentimentul de goliciune? Sau nu, nu imi gasesc cuvintele la ora asta, loc de interpretare, sau doar puncte simple! Un cod morse pe care nici eu nu-l inteleg! Azi m-am hotarat sa nu-l mai accept asa, ci sa elucidez misterul! Rascolind prin ganduri, pauza, umbland prin suflet la fel, iar prin blog, am observat cum se raresc punctele, mai ales in ultima luna, in ultimul timp,si unele articole chiar imi plac, am ajuns sa fiu eu multumit, spre mirarea mea, sa le citesc in noapte, si sa ma intreb,daca eu am scris? Pot eu oare asa?! Uite....ca s-a putut, nu-s nici scriitor, nici poet, sunt doar eu! Astern cuvinte in noapte, scrijelesc prin realitate, si redau subiectiv,uneori si obiectiv, ce vad! Intr-o continua schimbare, perceptia se joaca, de la copilul cretin si lipsit de idei, la omul de azi, matur si calit!

0 comentarii: