duminică, 4 octombrie 2009

Can i ask u out?!

Teama de un refuz te pune in situatia de a elimina aceasta intrebare din vocabular! Un prim pas ce va schimba totul, o prima vorba, sau un simplu gest, te da peste cap, apare frica de respingere, si preferi sa stai in banca ta,e mai sigur! Dar tot singur ramai! Si chiar de e reciproc, si fata de dupa colt, iti arunca priviri patrunzatoare, si mesajul il alungi in timiditate! Macar ai gasit o scuza! Una buna! Dar ea de ce nu poate lua initiativa?! De ce?! Asa sunt fetele, comode, sensibile, il asteapta pe print, pe un cal mare si alb, sa le cucereasca inca de la prima privire, si cu cat se lasa mai greu, cu atat fac mai dulce jocul, sau gustul victoriei! Poate pentru ele, pe baieti ii cam lasa rece, daca nu si indiferenti, acest joc de care-i mai bun, care reuseste sa iasa in fata, fara sa piarda din orgoliu! Acum depinde si de oamenii implicati! Sa nu generalizez!
Tehnologia in dezvoltare duce la pierderea unor moravuri, sau obiceiuri, si usor usor, farmecul dispare, cu un simplu sms, scoti pe cineva la cafea, cu un mesaj p hi5 poti avea id-ul unei persoane, si deja inceri sa o cunosti, dar unde-s biletelele din trecut?! Scrisorile si acordul parintilor?!
O fata sta la masa de langa, priviri se incruciseaza, altul se holbeaza chiar, nu vreau sa generalizez, dar de obicei e baiatul, studiaza in detaliu chipul, gesturi, si realizeaza ca ii place! Pana cand se inverseaza rolurile, si se creeaza acea stare tensionata, unde fiecare asteapta altceva, in afara de o privire! Dar,sucurile din pahar se golesc, poate chiar si cafeaua amaruie, nota vine, ochii inca zboara, si atitudine pauza! Se tot asteapta, dar cu cat amani, cu atat ocazia dispare in trecut, si te dai cu capul de pereti, ai ratat sansa! Si ea gandeste la fel, dar daca iti lasa un numar de telefon, crezi ca-i usoara, daca te saluta, dispare misterul, si se strica un 2 poate potrivit, sau o atractie de moment!
Subtilitatea e un joc abil,fara rezultate uneori, se fac ca ploua,sau chiar nu inteleg, si-ti piere cheful de a mai invita, nu trebuie dat totul din casa, inca de la prima mutare, doar nu vrei sah mat, si out!Apropouri indiscrete, motanul alearga pisica, prinde soarecele si-l face cadou, ce e refuzat mai apoi, motanul canta si-s face de cap, si geamul ii e inchis in fata, ofera o cana de lapte cald, dar laptele e primit, el lasat la usa, si drumul e dur, plin de neprevazut, de situatii spectaculoase! Si tot nu inteleg de ce ne chinuim unii pe altii, de ce alegem complexul, poate din plictiseala, sau vrem mereu altceva pentru noi, dar uneori avem nevoie de cineva,indiferent cat de puternici si singuri suntem!
Nu stiu daca exista un anumit tipar de a invita pe cineva in orash, si nu doar de dragul unei amicitii, nu exista fraza perfecta, ci doar, un simplu buna, poate schimba radical o situatie, si riscul asumat are un gust mai dulce, mai usor de mestecat! In cel mai rau caz, un refuz categoric iti spune exact unde te aflii! Fara sperante, fara regrete, macar am incercat, am vazut daca se merita sau nu! So....can i ask u out?!

2 comentarii:

mihaela spunea...

treci peste tot si pune intrebarea de cate ori simti,dar eu cred ca si plimbarea in doi pe alei pline cu frunze aramii isi are locul ei,nu renunta la asta in ideea ca poate vei fi considerat de moda veche,fetele sunt f romantice...

Roxx spunea...

Trebuie sa recunosc ca ai dreptate cand spui ca fetele asteapta sa fie cucerite de acel Fat-Frumos, insa trebuie sa spunem ca si baietii procedeaza la fel...adora sa faca pe inabordabilii, trateaza cu indiferenta chiar si cel mai mic gest de afectiune , de simpatie din partea fetelor, si acum apare o intrebare:De ce?...am intalnit o astfel de situatie si ma intrebam care este cauza din moment ce persoana respectiva pretinde ca simte ceva pentru tine....in fine...e mai mult o intrebare retorica ;))

In ceea ce priveste modalitatea de a socializa cu ceilalti...intr`adevar traim intr-o epoca in care tehnologia a ajuns sa indeplineasca aproximativ toate sarcinile noastre(bine ca nu si felul de a gandi sau...;))),ceea ce poate avea un caracter pozitiv sau mai putin...depinde de conjunctura respectiva.E adevarat ca nimic nu se compara cu acea emotie ce pune stapanire pe tine atunci cand vezi pe cineva, jocul de priviri, palme transpirate si multe altele, insa pot spune din proprie experienta ca unele dintre aceste manifestari se pot constata si atunci cand primesti un sms gen:"Can I ask you out?" sau cand vb pe messenger.
Bineinteles, oamenii sunt diferiti , prin urmare unii pot trece prin asa ceva , iar altii nu.