duminică, 11 octombrie 2009

Lucruri simple

E simplu sa respiri, lasi aerul sa patrunda in plamani, il simti asa rece uneori,dar iti face atat de bine! De la aer,pana la apa, lucruri esentiale vietii, mai parcurgem multi pasi, si ne lovim de tot feluri de materiale, pe care nu le observam!
E simplu sa spui nu, sa refuzi tot ce se afla in jur , pe motive stupide, unul ar fi, nu te multumeste, vrei altceva! Mereu vrem mai mult,si putinul din jur ne doboara, si simtim cum ne blocam intr-o stare de rutina, dar pasul pentru mai mult lipseste! Nu din lipsa de vointa, nu din amintiri crunte, ci doar tu te impiedici singur! Privesti in urma, si acuzi, dai vina pe cei din jur, dar vinovatul esti tu! Urasti lumea , locurile dragi, si te simti singur, dar e mai usor sa dai vina pe altii sau altceva,decat sa recunosti greseala! Dar poate acel mai mult, e chiar cat poti tu! Poate e potrivit pentru tine, si nu trebuie sa te dezamageasca ci,doar sa te bucure! Sa te faca sa zambesti in fiecare clipa, sa savurezi lucrurile simple printre care te aflii, si la final, sa te multumeasca totul! Dar e asa greu, ne e asa de frica de tot ce tinde sa ne strice mediul, si linistea, incat ne protejam mai ceva ca durex-ul, si zambetul paleste sub lumina fada a zilei de maine!
Pentru unele lucruri simple e nevoie de sacrificii, de la a renunta la un ultim leu, pana a renunta la tine in dragoste, si atunci cand pierzi acel ceva, pentru care tu erai in stare sa faci tot, incepi sa te urasti, chiar sa le urasti pe ele, ele sexul feminin, si sa te schimbi intr-un misogin convins,sa vezi lumea altfel, chiar egoist! Daca fiecare ar fi doar pentru el, ce s-ar alege de noi?! Faci gesturi, dar nu trebuie sa le si regreti! Cauti scuze, dar mai bine gasesti direct vinovatul! Tu!
Orice urma a ta, orice vorba , poate schimba un drum, si te aseaza pe altul, te pune in contact cu alti oameni, pe unii ii cunosti, pe altii doar ii atingi si le suflii praf magic, le poti da, sau lua speranta, supara sau sa-i faci fericiti, salva chiar din momente critice, si incepi sa te gandesti pe tine cine te ajuta?! De unde atat altruism, chiar se merita oare in aceasta realitate cruda?! Te-ai gandit ca esti ajutat chiar in momentul de fata?! Doamna de la piata iti zambeste, si o faci si u imediat dupa, nu vrei sa fii nepoliticos, unul planteaza o floare, a carui miros iti improspateaza casa, altul gateste si iti satisface stomacul intr-un restaurant, si sunt doar exemple simple, minuscule,ce nu se observa cu ochiul liber, poate nici cu ochelari, ci doar in minte! Poate chiar aceste randuri te fac sa vezi altfel, sa gandesti un strop mai calm, sa zambesti, sau doar sa te lase rece! De tine depinde, dar sunt lucruri simple!
Te ploua, vantul suspina catre tine, freza se prapadeste, sacoul se lipeste de corp, dar continui sa mergi, nu te abati de la drum, vrei cu orice pret sa ajungi la destinatie! E greu sa te bucuri de tot ce-ti sare in cale, e usor sa treci peste momente fermecate, doar inchizand ochii,sau privind in alta parte, si nu are rost sa te chinui singur o viata intreaga, cautand raspunsuri la ce nu ai! Ar fi mai simplu sa te bucuri de ce ai!

0 comentarii: