vineri, 9 octombrie 2009

Miez de toamna

Parfumul de toamna il simti, te cuprinde, si te binedispune, uneori chiar moleseste, sau te doboara in astenie! Daca iti indrepti privirea, si cauti exact ce vrei, gasesti farmecul! E liniste, soarele zace pe cer, culmea si luna o face, e inca dimineata, fior rece cuprinde trupul dezbracat ca de vara, vantul gadila, se aude intr-o simfonie simpatica, inchizi ochii, si te lasi purtat pe notele muzicale, traiesti si iti place cum o faci! Frunzele se aseaza intr-un covor pufos, zgomotos la o calcare apasata, cald in bataia gingasa a soarelui. Marea singuratica e rasfatata din loc in loc, de turisti intarziati, valurile descanta, marsaluiesc spre desfiintare, la lovirea nisipului fin, iar imaginea asternuta, e gata pentru o poza la minut,de pus in rama! Multi adora marea, magia ei atrage oameni si oameni, ii cuprinde sub mantia ei, si hipnotizeaza, incat an de an, acestia vor revenii sa-si arunce picioarele obosite, in apa rece si "neagra"!

Aleile par ratacite intr-un oras gol, niciun pas de om, niciun caine olog, doar toamna!
Seara se lasa, cu ea vine si tristetea, plictiseala, oboseala de peste zi, si durerea unei rutine banale! Agale, cu motorul razand, te plimbi in cautarea unui loc antrenant, cald, cu ciocolata calda, si muzica buna, dar ai incercat tot, si nimic nu te mai captiveaza!
O noua zi, patura te cuprinde, soarele bate in geam, perna miroase a somn, si cheful de a renunta la pijamale dispare, te simti protejat, si nu vrei sa spui pas ocaziilor ce probabil peste ani, nu vor mai fi! Continui sa fumezi acel moment, sa inspiri aerul nou, ce isi face loc pe langa fereastra slab deschisa! Un mic dejun in pat, un serial cu haz,kinder topit si bun, ceasul iti reaminteste ca e tarziu, dar tot nu ai chef!
Doua stari diferite de a consuma toamna, prima plina de farmec si de mediul din jur, iar a 2 de complacere in situatii de a nu face nimic! Sunt stari ce te invaluie, te urca, ca mai apoi sa te coboare in realitate, sa realizezi diferenta! Sa iti dai seama unde te aflii, ce ai si pe cine poti conta, sa stii ce vrei, dar sa ignori orice tentativa de lupta! Prima iti ofera speranta, iti umple sufletul de parfumul strugurilor copti, ce zac in butoi, greu e culesul, dulce-i vinul! Un efort pentru un produs finit ce tine de cald in iarna geroasa! La fel si in viata, cu mult efort, obtii tot ce-ti doresti, iar cand nu ai ce-ti doresti, recurgi la a 2 varianta, si stai, asteptand, cand culmea, ar trebuii sa faci exact opusul!
Pana atunci, zilele se scurg, iar toamna e cu atat mai aproape de finish, cu cat noi suntem cu atat mai departe de ce vrem!

0 comentarii: