marți, 27 octombrie 2009

Natura umana

Cum e gustul unei grefe amare?! Te strambi, iti lasa gura apa, dar tot o consumi pana la capat! Face bine! Vitamine, sanatate curata! Avem nevoie si de acru, amar, nu numai dulcegarii insirate! Dar dezgustul lasat de firea umana?!
Oameni cu totii, gresim, o luam de la capat, incercam sa ne facem un drum, ne chinuim singuri, alungam raul, gustam binele, si in final calcam in picioare totul, ca asa ne sta noua in comportament! Incepem lucruri, ne razgandim pe drum, o luam la fuga,fara sa privim in spate, din frica,sau doar din nevoia de nou! Plini de stari confuze, de neprevazut, si lacrimi, dezvoltam un comportament inadecvat pentru cei din jur, dar plin de protectie pentru noi! Suntem judecati, calcati in picioare, rabufnim, injuram, si trecem mai departe! Pentru ce?! Prea multa bataie de cap strica, prea multa speranta te face sa visezi, iar un plus de pesimism, naruie lumea din jurul tau!
Nu inteleg, sincer, cum toata aceasta nebunie ne face sa ne bucuram de succes! De ce unul trebuie sa iasa mereu in fata, sa strige in gura mare, ca e cel mai bun, sau uite ti-am facut-o, te-am dezamagit, asta si incercam, sau imi e frica de mai mult! Suntem inca la perioada de cunoastere, sete mare, si multa lume noua, iar lucrurile ce ne fac bine, si sunt bune, dar ne opresc pe carare, dispar, alungate de noi! M-am aflat in ambele situatii, am facut alegeri de care nu-s mandru, am produs durere,dar am si suferit, am invatat sa fiu egoist,si e al naibii de bine, cand stii ca vrei ceva, reusesti, iar apoi acel ceva iti da lumea peste cap,si-ti naruie totul! Trist! Da trist,dar sunt alegeri pe care le facem voit, ne asumam viitoarele intamplari ce vor urma, din simpla alegere!
Omul cand sufera, e in stare de multe, suporta multe, si dezvolta! Se descatuseaza, arunca masca de zi cu zi, si devine imun! Apoi incepe sa produca suferinta si el, un soi de razbunare, din prostie acuta! Satisfactii temporare ce dispar cat clipesti spre altceva ce iti doresti! Profunzime? Dorinta? Curiozitate?! Curaj?! Valori?
Nu exista, intr-o realitate cruda, le pierdem treptat, si chiar daca vrei sa reusesti prin metoda clasica,a omului bun, nu ai cum, si dezgustul apare! Mandrie?! Hai fugi de aici, orgoliu? cat oceanul de mare?! Dar nevoia ti-l ia , greu, mult prea greu, dar lucrurile marunte fac diferenta! Cat inca mai exista, le numeri pe degete usor usor, exersezi matematica din generala, pana si la supermarket exista computere! 5x5 = 10 nu?!
Natura umana dispera, urla pana raguseste, glasul piere, atunci cand nu obtine ce vrea! Iar acel ce vrea, daca nu depinde doar de el, ci terte persoane, totul se reduce a distruge treptat, sigur, acea persoana ce ii sta in cale, sau chiar daca ii place, nu ar recunoaste, nu ar dezvalui un adevar ce l-ar lasa vulnerabil, si calca...atat de apasat,incat urmele se vor vedea si azi! Ne amagim singuri, o mica concluzie, ne dorim cat mai multe, realizam prea putine, si traim in trecut, in acele clipe cand eram protejati, si spatiul era asa de confortabil, incat dormeai linistit, fara o grija a zilei de maine! Prezentul devine o activitate banala, plina de rutina, iar viitorul cat mai sumbru, devine neclar!

0 comentarii: