joi, 15 octombrie 2009

Song of nature

Urlet nebun, dorinta ascunsa, ritm alert, si sunete rebele! Vantul rasuna suspicios, frunzele fosnesc spre deliciul spectatorilor necuvantatori, o pasare isi exerseaza replicile dintr-un copac batran si palid, un caine latra in departare, fad si ragusit, scartait de frane impanzasesc soseaua curbata, si linistea dispare in rasarit! Neatza soare! Zambeste si priveste calm zgomotele impunatoare, indolent nu misca o raza spre pamantul negru, si frigul zambeste semet, face cu ochiul, si abia astepta ocazia de a-si face de cap! Nu se vede, dar se simte, la fel si cu muzica mediului, se aude, si e pretutindeni!
Timp sa-ti faci, sa renunti pentru o clipa la tot ce faci, sa pui pause, sau sa te misti lent, sa inchizi ochii, si sa plutesti lent, pe aripi calde si melodioase! Si le pierzi imediat ce gandurile iti rasar prin minte,nu-ti dau pace, te lovesc si revii la prezent! Incerci iar, dar degeaba, nu mai auzi nimic! Doar lovituri crunte, ce rasuna stupid! Magie sau nu?! Realitate sau doar amintiri ponosite?
Valuri irosite la mal aduc singuratate, nisipul ce suiera prin aer, doar drumuri abatute, iar vantul e un mijlocul de transport in comun,ce nu taxeaza! Si totusi linistea e la ea acasa! Privind in zare, alunecand pe culori, pornesti intr-o simfonie, vise goale, se aseaza cap la cap, si dau sens unei imagini incadrate prin viata, sunete perfide, uneori chiar dulci, dau nuanta, dar si risipesc urmele imaginatiei bogate!
Si scuze....nu am chef de mai mult!

0 comentarii: