sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Free smile

Miros de toamna, de vreme mohorata, ploaie rece si stresanta, nori sumbrii si plictisiti, un strop de soare isi arata coltii, dar nu ofera si caldura mult dorita! Aramiu in jur, covorase zgomotoase, vanturi reci,iar pustietatea isi lasa amprenta! Pustie e si speranta, vederea umbrita, dorinte ascunse se naruie pe fundal, iar gol alergi prin peisaje cromate!
Nimic nu e cum vrei, nimic nu-ti face cu ochiul, iti lipsesc atat de multe incat nici nu-ti vezi picioarele ce sunt infipte in noroi, dar culmea, ceva in tine iti da incredere, nu-ti mai ofera speranta, ci doar incredere! In tine, si in ce poti, dar nu ai nicio tragere de inima, peisajul nu-ti ofera acest lucru! Te complaci....acel sentiment inghetat! O zi, doua, daca nu si luni bune, si o asteptare continua, distractie nu?! Plictiseala, si usor uiti, uiti tot ce-ti facea bine, ursuz din fire, faci riduri palide, si durerea creste!
Nu uita! E doar alegerea ta! Tu alegi sa vezi astfel, sa privesti negrul, si nu culoare, sa simti si altceva decat stari nocive! Pana cand?!
Nu exista un tipar gata scris pentru succes, pentru acea stare de bine, sau cum sa treci peste?! Difera de la moment, la situatie, de la un om la altul, si nu poti reda modele, ca altii sa le citeasca, ca mai apoi sa se arunce dupa exemplu! Nici vorba! Pot scrie eu randuri imense in noapte, pot reda stari si emotii, dar nu si sfaturi, nu le stiu pe toate, chiar nu, nu vreau sa le stiu, vreau doar sa invat! Sa toc notiunile iar apoi sa le diger! Sa fumez orice ramasita, si sa ii simt gustul, acru, amar sau dulce! Ma stramb daca nu imi place, sau zambesc daca o ador! Si ador atat de multe lucruri! Iar primul e acel zambet stupid ce se naste, pe strada, mergand prin frunze, sau privind in departare! Exista si motive! Dar nu ele dau sens textului,cine vrea sa priveasca in spate o face, cine nu, trece mai departe! Iar eu zambesc din n motive, maine stau suparat din alte 20, si nici nu conteaza, sunt stari si atat! Important e ca se poate! Se poate sa merg pe aleea plina de copaci imbatraniti, sa privesc spre elevii ce scapa de la scoala, sa arunc un ochisor spre trecut, sa revin in prezent, sa calc pe un nou drum, sa cunosc oameni noi, si sa zambesc cretin! A free smile...no matter what!

0 comentarii: