luni, 9 noiembrie 2009

Tip

O tinuta nepotrivita, pantalonii largi matura asfaltul,un hanorac cu gluga, total nepotrivit pentru frigul de afara, atarna pe corpul plapand! Tinuta total neingrijita, nu aduce pic de respect,ci doar aparente inselatoare! Nu conteaza ca ai un iq prea mare pentru a fi inteles, sau portofelul plin cu carduri, esti doar judecat la prima vedere, apoi ignorat, sau tratat cu rautate!
Uneori, noi singuri afisam o imagine de genul, doar pentru a putea fi lasati in pace, sa nu mai fim in centrul atentiei, ci doar mici obiecte intr-o lume imensa! Esti ceea ce lasi sa se vada! Nu stiu cine a spus citatul, nici nu am dat google sa aflu, de lene, dar in mare se potriveste!
Ai vrut sa pari un nesuferit, ai jignit, ai ironizat, ras sau luat la misto, ai spus un adevar ce nu-si avea locul, sau doar ai mintit pentru a avea cazierul curat! Te-ai jucat cu focul in dragoste, ai umilit, plecat si purtat indiferent, nu ai apreciat, si doar te-ai folosit! Printre randurile de mai sus, se regaseste tiparul nesimtitului!
Dar bunatatea? Rasfatat, ajutat fara sa ceri ceva in schimb, vorbe dulci si pline de calm, rabdare, si multa vointa! Barbatul ideal in pat, cat si in afara lui?! Neah....nu exista, esti doar bun si atat! Stie ca mereu esti acolo, si acolo vei ramane! Dar tu esti impacat cu tine! Tipul fraierului
Rau si bun?! Azi esti, maine pleci, iti bagi piciorul,injuri, si nu privesti la lacrimile din spate, dar revii la sentimente mai bune,iti place drama, si mai ales sa vezi pe cineva cum se roaga de tine! Te joci cu focul, dar cand te arzi, si pierzi controlul incepi sa disperi! E un amestec de tipuri, nu e definit clar,si tocmai poate doar tipul confuz e pe aproape!
In fine, ideea e: oameni si oameni, caractere puternice, sau doar modelino din faina, priviri si sentimente, cu totii suntem diferiti, dar ne asemanam asa mult in suferinta! Ne protejam, si lasam masti de opera, sau teatru, intr-o realitate cruda! Oare pe cine mai poti privii in fatza, si sa-i vezi adevarata poveste, sa crezi ce spune, si sa te simti in siguranta, daca ai renunta la vesmantul ocrotitor?!
Uneori ma mint singur ca las sa se vada ceea ce sunt! Si nu de multe ori chiar am dezvelit magia, dar am momente, cand mijlocul meu de autoprotejare, isi intra in drepturi, si cladeste imagini! Imaginea omului cu barba plictisit, a durului indiferent, a emotionatului, daca nu a si visatorului din poveste! Imaginea de afisat, precum si imaginea de stat in pijamale! Putin diferite,dar in acelasi timp, la radacini sunt doar eu! Depinde cum ma prinzi, de momentul si starea de spirit! Dimineata sunt lenes, seara plictisit, intre ore, plin de entuziasm! Si ma tot invart in jurul unui subiect, si as recunoaste,dar nu! Imaginea de a nu ma amagii cu lucruri, isi spune cuvantul!Dar imaginea in kre ma aflu imi place, are un farmec aparte, si stiu de ce! Iar curiozitatea te roade?! Nu?! Cum putin mister nu strica, poate, in viitorul apropiat, voi revenii cu detalii picante!

1 comentarii:

ruxir spunea...

bine spus "Imaginea omului cu barba plictisit, a durului indiferent," ...