duminică, 27 decembrie 2009

Un an(du) nou....

Din clepsidra se scurg zilele anului 2009, incet pornim spre un 2010, un nou asteptat, un nou inevitabil, plin de neprevazut! Cand ceasul ticaie spre ora 00 00 iti revin in minte amintiri ale anului ce tocmai intra in istorie, si incepi sa te vezi in situatii, sa parcurgi un drum, cautand o concluzie.
An bun? Poate, daca nu ar fi existat mici exceptii, probleme ce te-au chinuit profund, ce ti-au mancat zile, si nu te-au lasat sa respiri. Greu? Nimic nu e usor in ziua de azi, satisfactii?! Soiuri de intrebari, dileme, riduri si ganduri nebune! Pentru fiecare totul difera, de la un amanunt mic, pana la omul ce isi asteapta soarta in 2010.
Ajunge! Anul 2009 pentru mine, postul asta e doar al meu, azi sunt egoist! Sa astern mici evenimente, si sa ma analizez singur, sa vad greselile, si sa consum amintirile, sa le las pe o craca, sa culeg roadele.
Artificii, mancare multa, zapaceala si alcool! 2009! Asa am pasit in el, apoi cu o zi de nastere, a 24-a, cu tort si surprize, cu indiferenta si gheata, cu incredere distrusa, cu incapabilitatea de a simtii lucruri uitate, cu un nou Andu, cu privirea ridicata, cu probleme cat casa, dileme epuizabile, nervi si durere! Subit am schimbat foaie, si am inceput curatenia de vara, usor am terminat o facultate, multumit chiar, cu o bucurie imensa, dupa aflarea rezultatului, pe o vreme mohorata, ca si cea de azi! Mi-am demonstrat ca pot, desi m-am complacut, puteam ma mult, dar e prea tarziu. Am inceput sa arunc tot ce nu-mi folosea, idei, ganduri, vorbe, amintiri, am curatat orice colt cu un burete, si am lasat doar un gol, ce astepta sa fie completat! Un 1 mai nebun, nou, o vara incendiara, sa nu exageram, doar potrivita, as fi putut face mai multe, dar m-am complacut.
Am alergat ca nebunul dupa ceva ce nu exista, am dezamagit, dar m-am pus pe primul loc, si a fost al naibii de bine, cam asa a ramas de atunci! Nu e vorba de egoism, ci de a nu mai renunta la mine,pentru nimic si nimeni. Unii au vrut mai mult, eu nu le-am putut oferii, am fugit, sau am spus pas, am provocat ravagii, si am patimit, am profitat, si m-am simtit uzat, am dus distractia la maxim, renuntand la consecinte, clipa, principii schimbate din drum, somn pana seara, munca potrivita, cu gust de vama, concerte noi, si toamna singuratica!
Persoane noi si vechi, revenind in peisaj, plecand la fel de repede,doar pentru ca eu am ales asa, greseala sau nu, m-am bucarat de clipa, toamna calda am simtit-o in fiecare parte a corpului, plimbari nocturne, aer de capitala, stupiditati crude, muzica noua, pe alt ritm.
Multe filme, seriale, conceptii, timp pierdut, km parcursi, si medicamente nocive!
Vindecarea s-a facut intr-un final, de la sufletelul mic si distrus, pana la corpul slabit, iar spre finalul anului m-am pus pe picioare, singur singurel, fara sa cer ajutor, asa din senin, cand m-am saturat de vechiul andu, slab, prost si bun! Am invatat sa spun NU! Si cam Nu a ramas de atunci, orgolios din cale afara,doar de dragul de a face ce vreau, cand vreau, cu cine vreau, dar nu si cu cine trebuie! Dar s-a rezolvat si mica problema!
Cred in mine si in ce pot, am nevoi, dar si probleme minuscule, pe care nu le evit,nu le ignor, dar nu stiu cum sa le rezolv, vreau un job, si nu pe mare, vreau sa ies din criza, si sa fac ce-mi place, prea putini inteleg asta, si stiu nu-s in masura de a ma juca cu oportunitatile ivite, dar cat nu ma atrag?!
In 2009 m-am agatat de trecut mult, refuzand schimbarea, dar nu m-am lasat batut, desi uneori sentimentul de siguranta si complacere au dominat peisajul, am calcat in picioare, si am ajuns aproape de 2010! Asteptari de la noul an?! Poate pentru la anul, pana atunci respir ploaia rece, ma las purtat de vantul inghetat, si calc pe zapada invizibila.
Imi cer scuze persoanelor carora le-am gresit, sau celor cu asteptari mari, dar in primul rand imi cer scuze mie pentru tratamentul la care m-am supus, mintindu-ma singur, si devorand amintiri, doar pentru ca acolo era bine. Am o mie de cuvinte in minte, si nu stiu sa le redau pe toate corect, suficient pentru moment.
Un an nou fericit!
P.S. Blogul a prins culoare in 2009!

1 comentarii:

Anonim spunea...

"La multi aniiiiiiii!!!" Multa bafta in 2010,Andu >:D<