sâmbătă, 5 decembrie 2009

Un loc numit...

Mister si magie! Un 2 m plini de profunzime! Ceea ce in realitate,rar ai ocazia sa vezi, si asta pentru ca esti prea prost,sau chiar orb sa te bucuri. Un loc aglomerat cu locuri, unul si unul, pasii te poarta linistit pe strazile unde candva se scria istoria, briza marii iti rasfata tenul, vantul cald de primavara incarca bateriile, iar privelistea? Ea te face sa visezi...
Lasi grijile in buzunar, golesti mintea sufocata de viata cotidiana, si ramai mut, respirand regulat, cu un zambet stralucitor, o stare de bine , o stare ce se consuma cu inconstienta, cu muzica fina, in tril de sarbatoare,un moment de bucurie inocenta!
Plictisit in rutina, in drumul spre casa, acelasi drum, de aceleasi cafenele, baruri si peisaje aspre, negi suferinta, si te complaci,desi ai putea sa actionezi! Simplu nu? Orasul e nesuferit, pentru ca tu esti asa! Morocanos , mitocan , si multe altele, e doar inceputul unei lungi liste obosite, pixul nu mai aluneca lin, nu mai reda fidel, ci doar linii si litere oloage exprima pata lasata in suflet, dar nu ii da si sens, ceva nu se leaga! Tu!
Tu, un biet om, intr-o lume vasta, intr-un loc unde farmecul e dupa colt, doar trebuie sa-l apuci de deget, sa dai noroc cu el, si sa-i multumesti! Dar pana acolo, trebuie sa faci un compromis, si nu cu realitatea, cu tine, sa vrei sa schimbi, sa aduci un plus vietii plictisite! Cum?
Paseste pe tomis in jos, gerul te va chinuii un strop, fularul iti va da caldura, priveste in jur, asculta galagia ce se lasa, masinile ce-si consuma drogul numit benzina marsaluiesc spre o noua zi de weekend, iar oamenii blegi, din care inca faci parte! Acum faci pauza si respiri, inchizi ochii, in timp ce mergi,chiar daca te lovesti si unii te fac nebun, iar dupa cateva secunde ridica privirea, si ce vezi?!
Copaci cu mantie de Craciun, beculete, stelute, si curcubeu! Linistea se asterne, si ramai un spectator intr-un cadru de poveste, unde spiritul de sarbatoare iti intra in vene, si iti da speranta, vrei cadouri, zapada si un Mos ce nu exista! Vrei sa privesti altfel, si chiar acum incepi sa o faci! Aerul e proaspat, nu te mai sufoca, vantul iti da culoare in obraji, iar ochii lacrimeaza, e frig, dar nu-l simti aspru, ajungi la mijloc, statui impunatoare, cladiri vechi ce imbina noul, zaresti marea, asculti sunetul naturii,si plutesti! Sentiment ciudat nu?! Dar placut! Incat iti vine sa ramai acolo, dar miroase a ceai, a fructe de padure, si vrei sa te incalzesti. Azi ai schimbat ceva, ramane sa vrei sa persiste, ca un parfum dulce si scump! Doar ca starea nu costa, ci se simte!
Un loc numit......acasa,un loc numit Constanta! Unii tanjesc vara, altii fug iarna, dar tu realizezi ca-ti place,si il adori, te schimbi in acelasi timp cu orasul, cresti si incerci sa-ti lasi amprenta, cat de putin, chiar deloc, dar e al tau, si nimeni nu ti-l ia!

2 comentarii:

Anonim spunea...

am un comment mai lung un pic, arunca un ochi pe aici: http://ruxir.wordpress.com/2009/08/31/constantacontanta/

strumfita avec l`esarfa spunea...

buna,

arunca un ochi peste blogul meu
www.questioare.com si daca iti place ce gasesti pe acolo, adauga-ma in blogroll-ul tau cu numele de Que stii oare? Iti multumesc si iti doresc o zi frumoasa.

Strumfita