luni, 7 decembrie 2009

Your smile

Privesti peste umar, ai o imagine clara a trecutului, si ramai acolo contempland actiunile, consumand amintiri, incercand sa aflii greseala! Parcurgi etape dragi, stai ca un spectator in primul rand, dai din palme si te bucuri, si totusi....e doar o amintire, dar fiorii raman. Emotionat, zambesti, si tinzi sa readuci acele momente in prezent, dar nu mai e la fel. Te-ai schimbat, precum si persoanele implicate, nevoia de altceva te departeaza, scartaie ca o balama neunsa, iar uleiul nu rezolva nimic.
Intiparit in minte ramane un zambet cald, de primavara, placut la vedere, ce dispare la atingere. Ai incercat sa atingi un zambet? Probabil, dar exact atunci l-ai stricat, s-a evaporat in neant sau spre inaltul cerului, zboara fara niciun gand de a revenii, incerci sa-l prinzi, dar nu ai cum, il alergi neobosit, pana cand apune in zare. Un chip fara zambet, e unul trist! O spun cu toata sinceritatea si pasiunea! Acel zambet din memorie, azi te rasfata si-ti reda speranta, ai uitat cum era, ai uitat tot! E doar o gluma, tu oricum te zbengui prin trecut la orice colt si in orice moment al zilei. Te trezesti si fugi repede in oglinda, reproduci zambete, dar toate sunt incolore, nu se aseamana si nici nu rasar. Rasuflii greu, mascat de umbrele trecutului, prezentul joaca feste.
Intr-o simpla zi de iarna parcurgi distante nemarginite, intr-o rutina zilnica, absurda, si nici amintirile nu-ti reinvie dorinta de a zambii,dar dupa un copac un copil rade cu pofta, mama il priveste zambind, isi soarbe pruncul plina de nostalgie, pe strada doi tineri indragostiti zambesc, si nici nu se opresc, iar tu incepi sa crezi in tine, desenand un zambet nou. Realizezi ca difera, pentru ca si tu esti altul, ai alte motive, nimic mai simplu,dar placut. Inveti o lectie despre viata, greutati si realitatea din jur, dar si despre tine: ieri cautai motive, azi nu le ai dar zambesti. Cum e posibil, nu intelegi, si privesti in detaliu,intr-un final renunti, e mai placut sa te bucuri de el!
Zambetul tau nu e ca un rau ce curge necontenit, lovit de interperii si pietre, e doar sensibil, fragil, daca e frig ingheata, ar fi bine, l-ai avea mereu, daca e cald se moleseste, si dispare! Dimineata rasare cu soarele, o noua zi, il amagesti cu un mic dejun, si il alimentezi cu lucruri ce-ti plac, iar seara la culcare adoarme cu tine, dar totul depinde de tine. Pretentios nu? Dificil uneori cand farmecul dispare si nu gasesti motive, scurt cand momentul devine un trecut, si lung cand ai o inima plina!
Your smile can do anything: deschide usi, aduce fericire, indragosteste persoane, reda speranta, si te duce pe culmi de poveste! E al tau si nu ti-l poate fura nimeni, desi multi incearca sa-l doboare, dar le poti da peste nas! Azi esti egoist! Iar zambetul nu-l imparti, il oferi.

2 comentarii:

afostodatavera spunea...

azi iti ofer un zambet...:)...pentru ca si u prin postul asta mi-ai adus unul ...

afostodatavera spunea...

azi iti ofer un zambet...:)...pentru ca si u prin postul asta mi-ai adus unul ...