joi, 21 ianuarie 2010

Another day

E miezul noptii, ceasul ticaie in nestire, minutele se scurg, astept o noua zi, inca una bifata pe calendar,iar frigul de afara ma inspaimanta. E ger, apa ingheata, linistea e asternuta, si doar un pas ratacit isi mai face simtita prezenta. Imi place sa privesc lumea de la geam, de la caloriferul cald, de la inaltimea etajului 2. In tacere ochii se plimba, cauta imaginii, ceva diferit, iar albul purifica agitatia de peste zi.
Nu vreau un sens, nu vreau nimic, ci doar sa privesc, sa analizez, sa ma amuz, sau chiar sa raman uimit. Suntem rai, pana si de la o biata lopata cu zapada aruncata intr-un loc aiurea,cautam motiv de cearta, altii aluneca pe gheata, unii incurca traficul, iar restul plini de nesimtire trag pe dreapta.Dar la lasarea noptii totul se pierde in intuneric, luminile apartamentelor pleaca si ele la culcare, una cate una, palesc din intrerupatoare, iar cainii solitari cauta mancare.
Fix 12, oare e timpul sa merg la somn? Mirosul placut de portocala, improspateaza aerul, putin suc imi produce o lacrimare a ochilor, iar gustul e rasfatat, putin dulce,dar nici prea, racoritor as spune, si nimic nu are sens la aceasta ora tarzie din noapte, nici acest post,sau articol, dupa cum preferati.
Stresul nu-si gaseste azi amicul, cheful la fel, starea de buna dispozitie, de optimism, si ochii larg deschisi spre lume,toate adunate, au sens, e altceva, o alta stare, o alta zi.

2 comentarii:

nimeni spunea...

..si poate ca se vrea sens..si sigur se vrea totul.. si atunci privim,analizam, apoi mustacim zambete cand ne surprinde luna.. nu suntem rai.. ci doar pierduti in detalii, in haos si-n tipare..
obisnuiti sa stam ascunsi sub haine si incruntari .. sarim ca arsi cand noaptea striga - La culcare!! pt ca intunericul ne pierde de rest si de intreg, de masti si aparante ca sa ne lase goi .. cu noi!

Ramona spunea...

m-am regasit in articol, m-am surprins cum zambeam, si eu cateodata fac la fel, analizez chiar daca stiu ca n-are niciun rost...