marți, 19 ianuarie 2010

Istorie

Nu e o simpla poveste, ci doar imagini,ce puse cap la cap, redau un trecut, o pagina de istorie ce s-a scris candva! Suntem oameni cu totii, ne diferentiem prin calitati, sentimente sau actiuni, dar oare ce ne face speciali?!
Poti sa traiesti o viata in anonimat, sa ai tot ce vrei, dar restul sa nu te recunoasa, sa nu te respecte! Avem teluri diferite, de la o simpla familie, ce te asteapta seara acasa cu masa pregatita, sau un job plin de satisfactii,unde singuratatea domneste. Talentul fiecaruia, da fiecare are un talent, de la gatit, pana la desenat, dans, cantat, sau unii devin mecanici buni, altii medici, lucruri ce se invata pe parcurs, dar e nevoie si de talent, munca multa, si dorinta.
M-am ratacit aseara in fata televizorului, rar se intampla,click-uri dupa click-uri pana am gasit ceva interesant. Sport! Chiar daca nu e pentru toti, daca parerile sunt impartite, o emisiune dedicata istoriei, a oamenilor ce azi sunt pe buzele tuturor! De la Hagi, Andone, Ilie Dumitrescu, Lucescu, etc, doar cateva nume, prin talentul lor, desi probabil la altceva nu s-ar fi priceput asa bine,au iesit din societatea simpla, si au scris istorie. Peste ani, numele lor va fi undeva notat, sau o pata a trecutului,iar urmasii nostri se vor uita pe dvd-uri la faze, goluri meciuri. Ca ei, multi altii,nu neaparat din sport, televiziune, gen Mircea Badea, Bendeac, sau Andi Moisescu, politica renumitul Ceausescu, Iliescu, Basescu, iar exemplele pot continua la nesfarsit! Ideea .... de baza, ei ce au facut de au ramas acolo?! Cu ce s-au diferentiat de noi restul!
Noroc, oportunitati, vointa, si nu conteaza, important e ca au facut-o, si poate ar trebuii sa ne ambitioneze, dar nu, noi ne complacem in situatia in care suntem, ne dorim mai mult, dar nu incercam a misca un deget, si ne limitam.
Istoria se scrie singura, isi croieste drum prin troiene, si se asterne in viitor, pentru noi cei ce venim din spate, cu greseli si victorii, exemple de dat, sau nu, macar de am invata ceva, dar nu, preferam sa ne asternem singuri pasii, cu problemele noastre, sa jucam in tacere pe o scena numita viata, si uneori mai primim si aplauze,dar ne retragem cand inca suntem sus!

0 comentarii: