duminică, 10 ianuarie 2010

Ochii mei

Nu e titlul de manea, si niciun hit de la bambi, doar 2 boabe ce se privesc stupid in oglinda! Putina culoare, un caprui inchis la intuneric, ce se deschide treptat spre verde la lumina, soare, un negru aprins in centru, si pleoape ce ticaie pe secunda. Ce ascund ei?!
Mister, amintiri, durere, fericire, lacrimi, imagini ce se scurg intr-o clepsidra a timpului, totul se invaluie intr-o aura maronie plina de indiferenta! Macar o mica pata intr-un colt, dar nimic, se ascunde sub un aer dur si rece, fara umezeala, fara ploaie, doar cand lentilele nu dau pace, iar ei raman mereu ageri, si zglobii! Privirea unui om dezvaluie starea, de la fericire la agonie, bucurii simple, sau mici tristeti, privirea pierduta te poarta spre ganduri chinuitoare, sau contactul direct intimideaza! Poti impresiona cu o privire, sau doar lasa un aer rarefiat, poti reda imagini cu ajutorul cuvintelor, sa descrii peisaje, intamplari, sau persoane, sa vezi culorile din jur, sa asociezi lumea prin vorbe, si fara, am fi doar simpli trecatori, fara frumusete.
Ochii mei...sunt! Sunt asa cum ii am, potrivit, fara albastru, dar cu putin verde,fara culori inchise, dar cu caprui suficient, un amestec continuu,pierdut intr-o realitate cruda! Ce fac ei?! Privesc in tacere, fara a se uita unul la altul, mai au nevoie si de o pereche stresanta de ochelari, nu de alta, dar persoanele de peste strada, par mici obiecte, fara fata! Nu ca m-ar interesa, dar in trafic, e bine sa si vezi! Lentilele aduc noul, si placerea, dar in acelasi timp si chinul, pretentioase nu dau pace, o roseata palida invaluie albul, si disconfortul joaca sah. Apoi, pornesc pe un drum al amintirilor, al imaginilor ce vor sa ramana nemuritoare, al pozelor, si desi creierul e cel ce inmagazineaza totul, ochii redau fidel! Sunt zile, cand sunt somnorosi, ca si cea de maine, sunt zile cand poarta o povara numita tristete acumulata in timp, dar sunt zile cand zburda de fericire, lucesc si se joaca.
Impacati? Nu stiu, si nici nu am de unde, probabil, in functie de stare, incarcati? Sigur! Si totusi, sunt ochii mei, si sunt placuti....nu neaparat de mine,ci de....! Iar acum in disperarea lor, plec sa-l caut pe mos ene, sper sa nu fie grea cautarea. Noapte buna!

4 comentarii:

Arianna spunea...

Ochii tai...

Simion Alexandru spunea...

Innocence.
When people look into your eyes, they see pure innocence. Your eyes sparkle and you like to flaunt them, and often use them to manipulate people. You're a kind-hearted and intellectual person that loves being loved and getting attention, but others don't see that you can sometimes be defensive and aggressive when you don't get your way. You're really not as innocent as some people think! Uite ce spun okii mei,dupa un test de personalitate,pe facebook!

Arianna spunea...

Nu pot sa spun decat ca esti un "subiect" interesant de descoperit de asemenea si ochii tai...care se pare ca vorbesc de la sine...si banuiesc ca are dreptate testul...:)

Arianna spunea...

Hmm...esti "un subiect" interesant de descoperit... cred ca testul are dreptate ,iar ochii tai vorbesc singuri.