sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Shorcut to happiness

Drumul e lung, plin de zapada, de urcusuri si coborasuri dure, de ger si soare, de senzatii tari, si lacrimi aspre, iar noi oamenii, ne aflam pe el, iar uneori ne abatem voit, preferam o scurtatura plina de tepi, si e doar o mica amagire, pe alocuri, ne dam seama, cum nu e ceea ce ne dorim!Alergam dupa fericire cu totii nu?! Asta cautam in anii lungi ai vietii, de la succes, bani, femei, sex, dulciuri, satisfactii profesionale, pana la o implinire sufleteasca, acel sentiment ce te urca pe varful muntelui,si-ti da fiori dulci,numit iubire.
Razbatem, ne impiedicam, apelam la diverse tactici, atacam, lovim, cucerim, pierdem, fluturam steagul alb in semn de pace, ne ranim, privim mandrii in urma, deviem de la subiect, iar in final nu stim ce sa credem. Suntem greu de inteles, mult prea lasi sa recunoastem, sau prosti in gandire.
Chiar daca gresim, e frumos sa ne ridicam in picioare, si sa suferim consecintele, acea pedeapsa de forma, desi sufletul isi sapa singur durerea in greseli,si ramane dezamagit, se schimba singur, si uneori greseste iar, la fel, macar de ai invata ceva,dar de cate ori te poti arde?! Pana ramane scrum....
Fumul te cuprinde in farmecul sau, te atrage, si inchizi ochii, cuprins de un sentiment de liniste, e mai usor asa,sa decida altul pentru tine, te-ai saturat sa intrii mereu in belele,doar pentru ca ai gandit,si ai facut-o aiurea,dar free will, e ceva ce tu ai, si te poti juca cu ea la nesfarsit, chiar si in acele clipe, cand arde carnea pe tine de durere, cand sufletul iti e sfasiat si plin de nori, atunci, tu poti spune stop, si sa faci loc pentru un zambet fin si cald.
Oare de ce avem nevoie pentru a fi multumiti? Cu totul,nu doar de aparente! Oare nu e mai simplu sa ne bucuram de fiecare clipa, si sa consumam acel moment, pana ne dorim altceva? Un lucru nu vine singur, dar totusi, putem sa ne bucuram pe rand. Unele momente,se termina, inainte de a fi incepute, persoane pleaca, inainte sa iti asterni pe foaie dorintele si nevoile, dar tu, ramai mereu, schimbat, rece, fericit, nesuferit, acru, si dur. Pana cand, alegi singur, ce vrei sa faci, sa te reculegi, sa-ti oferi speranta, si sa pornesti in cautarea dorintelor, si indeplinirea lor, chiar daca drumul e lung si greu,nu exista o cale usoare spre fericire,unii se lupta o viata pentru ea, iar tu o poti avea intr-o secunda, atunci cand insipiri,si expiri aerul curat al cerului. Iar lucrurile marunte sunt un mic inceput, si fac diferenta.

1 comentarii:

Christinne L spunea...

Fericirea este pretutindeni, dar, nu se lasa vazuta decat de cei ce-si doresc sa o vada. E facuta din lucruri marunte si, daca nu esti un bun cautator nu o gasesti niciodata: o cauti in aer si este in dulcea-ti rasuflare usurata, o cauti in mare si este in ploaia calda de vara ce-ti stropeste obrajii, o cauti pe alei pustii si este in parfumul florilor de camp, o cauti in ziua cetoasa si este in stralucirea soarelui bland de primavara, o cauti in cele mai intortocheate cotloane si este in... sufletul tau...