duminică, 7 februarie 2010

Everybody's Fine

Cum sunt parintii? Mereu ingrijorati de soarta piticilor din familie, protectiv, uneori absurd, si plini de dragoste! Iei un astfel de tata, si-l pui intr-o situatie de unic parinte, si nu a unui copil,ci 4, ajunsi la maturitate, fiecare cu drumul sau, plin de urcusuri si coborasuri.
Orice parinte isi impinge copilul spre mai mult, vrea sa reuseasca in tot ce el nu a facut, spera la un viitor mai bun, mai linistitor, si ii ghideaza pasii,uneori chiar impunandu-i solutii, dar nu din rautate, pentru o cauza nobila. Pe drumul lung, se pierd lucruri, valori, sentimente, apar dureri, si nimeni nu e perfect, se greseste de ambele parti, se arunca cuvinte nepotrivite,ca vina sa se infiripe de ambele parti, iar partea cu iertarea e grea!
O calatorie spre cunoasterea copiiilor, cu peripetii, putin haz, si o oarecare dezamagire, asteptarile erau mari, dar si aparentele. Un De Niro de zile mari, ce poate fi inlocuit de orice tata din realitatea noastra, cu orice om simplu ce-si iubeste copiii si ii vrea aproape, acea imagine ce dainuia din tinerete, cu familia alaturi de sarbatori, un cadru perfect pentru o batranete singuratica.
Iar copiii? Drew Barrymore, o dansatoare de succes in Las Vegas? Un muzician intr-o orchestra cunoscuta(Sam Rockwell) si o domnisoara plina de succes, cu familia intreaga,Kate Beckinsale ce nu mai vaneaza vampiri si varcolaci, ci doar cauta sa-si multumeasca parintele.
Fiecare familie isi are problemele ei, dar la prima vedere toti par fericiti, totul e bine, desi nu e asa, dar da bine in realitate! Copiii se cearta, se bat, isi urasc parintii,unii tipa, alti isi inseala partenerii, dar la masa de seara toti zambesc,si se prefac ca totul e ok, dar pana cand?! Oare e necesar tot acest teatru? De ce nu putem pune punctul pe i, sa ne lasam neajunsurile acolo, la momentul respectiv, sa incercam sa fim o familie, asa cum trebuie, cu bune si rele, sa ne ascultam intre noi, si sa facem sacrificii?
Un nu am nimic, sau totul e bine persista, desi in suflet stii ca lucrurile nu-s la locul lor,ai nevoie de ajutor, iar retinerile sunt imense,poate doar din simplul motiv de a-l usura pe cel de langa de suferinta, de a-l impovara cu inca o grija, are destule pe cap, iar filmul promoveaza exact ideea de bine. Genul? Drama, moralist, comedie, aventura, familie, toate inglobate intr-o actiune ce merita vazuta,recomand,un must see al sezonului rece.Vizionare placuta!
Te face sa vrei sa fii mai bun!

0 comentarii: