marți, 23 martie 2010

Colours through life


Uneori lucrurile nu sunt asa cum iti doresti, planuite ca la carte, iar neprevazutul apare intr-o secunda,disparte in alta, si tu ramai mereu acolo! E vorba despre incredere si speranta! In primul rand in tine, apoi, treptat in cei din jur, iar inceputul e la picioarele tale. De cate ori nu ai avut incredere in tine, atunci cand puteai mai mult, dar nu ai mers pana la capat? De cate ori te-ai lasat dezamagit de cei din jur, si de vorbele aruncate, poate din rautate? Te-au limitat, te-ai limitat, si asa povestea a stagnat. Recunosc, e greu sa ai incredere in tine, cand primesti lovituri din toate partile, si nimic nu-ti iese, dar dezvolti un zid de rezistenta, plin cu indiferenta. Timpul trece, si complacutul in situatii apare, nu ai misca un deget, incat stii rezultatul. Viata ti-a jucat o farsa, si o va face mereu, cand lumea iti e draga, plina de zambete, si dulciuri, sa-ti reaminteasca de raul ce exista, si sa te aduca cu picioarele pe pamant, dar pana atunci poti gusta fiecare clipa, si traii intens momentul, incat sa-ti fie mai usor de suportat!

Nu trebuie sa fie doar o problema in dragoste, o suferinta in familie, poate chiar si lipsa unui job, in plina criza, sau prieteni falsi, culorile apar, ca intr-o cutie de skittles, diversificate, si gusturi diferite! Una rosie cu frute de padure, galbena acra, sau orange de portocala. Te lovesti de persoane cu nevoi ascunse, si dorinte misterioase, vor sa te faca, sa te zdrobeasca, sau pur si simplu sa-ti arate ca se poate si mai bine, incredere, credinta, sinceritate, doar putinele exemple ce au intaietate. Uneori e bine sa fii acru, ca un galben intens, sa stii sa spui nu, sa refuzi, si sa o iei de la capat, sau sa spui lucrurilor pe nume, alteori rosul aprins, duce spre romantismul din tine, incat pasiunea se transforma in tandrete,apoi in mangaieri fine! Movul e doar mov, iar verdele de primavara. Nu trebuie sa demonstrezi nimanui ceea ce esti, se observa treptat, pentru cine vrea sa vada, si sa asculte, sa-si doreasca mai mult, si fara o intentie ascunsa, doar pentru ca ii place,si nu are nevoie de explicatii! Desi intrebarile apar si pentru persoana respectiva, cat si pentru tine,frica nu se evapora peste noapte, doar la cateva raze de soare, intr-o dimineata frumoasa, ci treptat, cand totul se dezvolta si prinzi aripi.

Suntem oameni, gresim fara sa ne dam seama uneori, nu poti face pe placul tuturor, incat sa-i multumesti, dar daca tu esti impacat cu tine, si multumit de ceea ce ai realizat si ai, normal sa vrei mai mult, sa visezi spre mai mult, dar sa nu te lasi doborat de insuccesurile vietii, sunt doar teste, razbati, sau te lasi lovit, depinde cum faci parte din joc, pe ce pozitie ataci, sau te aperi, dar la urma, culorile iti surad, cand te astepti mai putin, cand speri mai putin, si crezi! Important e sa vrei, iar eu vreau un curcubeu marunt, dupa o ploaie lunga plina de averse, unele au aparut singure, altele le-am chemat printr-un dans al ploii, fulgerat pe langa, noros in centru, ceatza in viziune, si zapada in suflet! Iar cand am vrut mai mult, cu un oarecare risc, de care sincer nu-mi pasa, toate interperiile s-au evaporat! Desi ma repet! Important e sa vrei, apoi cu cine sa vrei, si totul sa fie reciproc!

Filele se scriu, cerneala prinde culoare, iar tabloul se asterne intr-un peisaj de primavara. Ce reprezinta? O mica enigma, ce pateaza panza,chiar si in momentul de fata...
P.S. insuccesuri ;)) pt cine nu stie!!!

0 comentarii: