sâmbătă, 6 martie 2010

Eurovision 2010

Mascarada sau un show slab? Eu unul, ca roman simplu, ce are dreptul la opinie, dar nu la a si judeca, privesc cum unii dau din maini si din gura, incercand sa-si faca reclama, chiar profit pe spatele unui popor lovit de criza si probleme.
Unii au talent, au profitat din plin, au ajuns undeva, si jos palaria, fac o reverenta, dar sunt altii, o gloata, ce au in spate fonduri, sau un tatic bogat, cu putina voce, versuri aruncate in graba, de nu stiu cine, si am aparut pe scena sa reprezint Romania! Chiar e nevoie de un joc de culise, de interese pentru un spectacol ce apartine neamului! Ce la corazon a fost asta! Nu stiu de unde a iesit!
Organizatorii au adus un suflu nou, un joc de scena mult mai bun decat tot ce a fost pana acum, o mica retrospectiva a unui timp apus,a unor oameni ce au facut istorie. De ce sa promovam persoana, cand am putea da tot ce e bun din tara la ora actuala, si sa alegem o piesa buna, care sa aduca si ceva nou, sau poate un Eurovision la Bucuresti?! Romanul a fost inventiv mereu, a ridicat capul din pamant, desi umil, si s-a descurcat. Hai sa nu votam sistemul, ci doar calitatea, sa schimba ceva, si apoi sa emitem pretentii! Nu invers! Noi avem pretentii, dar nu miscam un deget, originalitatea s-a pierdut undeva in societate! Tinute a la lady Gaga, un tribut pentru regele pop-ului, si nationalism unde? Engleza....da! Trimiti un mesaj intregii Europe, macar sa-l intelegem, si asa suntem vai de noi, pe unde mergem suntem aratati cu degetul, trebuie inteles, dar fara romanisme, si spirit de turma inglobat in versuri.
16 formatii,16 melodii, si multi artisti! O Paula Seling cu voce, nimic nou, de la scoala vedetelor, de cand eram eu mic se stia asta, o trupa Zero cu un live bunicel,dar fara miscare scenica, Dalma who? si inca unii, ce nici nu merita precizati, dar Lulu The puppet? ce nume e si asta? De Eurovision nu?
Aruncand cuvintele, s-au terminat si melodiile,apar emotiile in randul participantilor, iar televotingul functioneaza, cu retele blocate! Doar suntem in Romania, the land of choice nu? Maine?! Scandal, tam tam, fraudare, si dezamagire printre artisti, mereu e asa! Si cine pierde? Noi ca tara, noi ca oameni, si muzica...Nu am o melodie favorita din cele 16,niciuna nu e wow, sau care sa treazeasca ceva sentimente, sau emotii, sunt doar hituri pe banda,ce apar si dispar in trecut!

0 comentarii: