joi, 25 martie 2010

Gave it all away...

Luam cuvantul a aprecia si ii gasim definitia in DEX : "APRECIÁ, apreciez, vb. I. Tranz. 1. A determina preţul, valoarea unui bun; a evalua. ♦ A preţui pe cineva sau ceva (pentru calităţile sale); a apreţui. 2. A socoti, a considera (că)... [Pr.: -ci-a] – Din fr. apprécier"!
De aici pornim un lung proces de constiinta, in care analizam totul din jurul nostru,in functie de prioritati! Oare de cate ori, am avut langa noi,ceva ce multi isi doresc, sau viseaza, ca mai apoi sa inchidem ochii, trecand mai departe! De la o jucarie banala, la o haina de calitate, pana la a renunta si la oamenii de langa! Prieteni, prietene, iubite, sau chiar familie, un razboi deschis, ce te macina, si-ti schimba mentalitatea! Oamenii dezamagesc, se stie, iar de acolo se produce o mica ruptura in comportament, incat iti e sfasiata increderea,si ramai in mici bucatele, ce vor sa fie adunate, dar nu are cine.
Ia o foaie, si asterne 5 lucruri pe care le apreciezi, doar 5! In functie de ce-ti trece prin minte, de ce ai nevoie, ce-ti place, si ce te ajuta! Tu alegi motivele,dar enumera 5! Sunt suficiente! Clar nu vei gasii atatea,incat sa te multumeasca in totalitate, pentru ca ...
Orice ai enumara, nu e perfect, ba te-a dezamagit macar o singura data, ori te-ai plictisit, sau doar nefolositor. Si te gandesti, asa pretentiosi am ajuns? Sau doar avem un gust amar, al amintirilor pierdute? TRIST! O spun sincer...cu toata inima! Unde am ajuns, incat sa nu mai avem incredere,si puterea de a recunoaste adevarul.
EU am 5 lucruri:
  1. Familia: cu bune si rele, nu e liniste, dar nici plictiseala, nu e usor, dar nici un capat de tara, lipsesc multe, dar unele sunt si la locul lor, un tata ce asigura un trai, o bunica ce face de mancare, 2 matusi denaturate, sa nu se planga si a 3, un frate ce iti mai trage un cap in gura cand dormi, sau bunici invechiti,si simpatici cu vinul in sange, am uitat pe cineva? O mama ce s-a chinuit,ne-a crescut...si un RESPECT!!!
  2. Prietenii....pe ei ii alegi!
  3. Ceea ce am! Se putea si mai rau, iar unii ar spune, si mai bine! E al tau ceea ce ai, depinde de tine sa faci,incat sa devina mai mult. Curtea vecinului e aproape, visele in gand, dar picioarele sunt infipte in pamant, si ar fi bine sa ramana acolo, amagirile nu aduc nimic bun, ci doar sperante moarte!
  4. Viata! Tu o poti face mai dulce, sau acra, in functie de starea de moment, sau de prioritati! Apreciez tot ce e in jur, soarele de primavara, iarba verde in care pot zace la gratar, o floare ce aduce un zambet, oamenii cu care intru in contact, aici intervine respectul, apoi cu timpul si apreciatul, dar nu am ganduri preconcepute, nu asociez cu imaginea un sentiment negativ, si nici nu judec. Nu-s in masura, pot doar alege daca vreau mai mult, sau resping, indiferent ca e o fata, sau doar o cunostinta indepartata! Arunc o privire spre trecut sa vad pe cine nu am apreciat, si culmea, am respectat cam totul, nu doar din educatie si bun simt, ci pentru ca asa am considerat, am avut relatii, si chiar daca am iesit eu sifonat, am aruncat palaria pentru amintirile avute! Daca am fost apreciat? Nici nu conteaza, pot spune ca da si nu, in mare parte, uneori chiar la extreme, de prea mult sau prea putin te saturi,si iti e greata. Reprosuri? O mie, cine cauta sa nu-si recunoasca vina, atunci joaca cartea acuzarilor, si a gandurilor negre, sa-ti scoata ochii, incat sa ramai orb, si prost, chiar daca nu ai nicio vina! Nu-i nimic, roata e rotunda,iar dracul nu-i asa de rau! Nu un gest de razbunare, nu o mahnire, ci doar viata!
  5. Ma apreciez pe mine! Acum as fi fitos, nesuferit, sau doar plin de mine nu?! Daca eu nu ma respect, atunci cine?! La fel si in cazul vostru, daca te calci singur in picioare, altii ar ezita? Ti-ar infige si un cutit in spate, sa fie satisfactia mai dulce!

Sunt 5! Au o groaza de imperfectiuni toate,sunt ale mele, si indiferent, eu le apreciez! Mereu voi face diferenta intre bine si rau, voi stii sa respect, si sa ma bucur de ce am, desi mai sunt zile, cand sunt eu acru si rece. Nu ii pot impaca pe toti, dar ma pot impaca pe mine, iar de aici o lunga lupta, impotriva celor care nu apreciaza! Cu ghilimele de rigoare, imi e chiar indiferent, iar asta doare! Sunt persoane, care isi dau seama de adevar, abia cand nu mai pot face nimic, cand un imi pare rau,si o scuza sunt patetice, cand nu mai clintesc o grimasa pe fata, sau un sentimente de compasiune, si oricat de bun ai fi, si milos, te lasa rece! Ai fost dezamagit, cand u ai apreciat, bun..., luat de fraier,si zambetul devine perfid, cu un mare NU pe buze! Iti joci cartea, dezamagesti, esti iertat, dar nu la nesfarsit, totul are o limita, cea a bunului simt. Unii dezamagesc din prea mult bine, apoi cand raul apare, incep sa viseze, daca nu sa se indrepte iar spre acel bine mazilit candva, 2 late!

Acel gave it all away vine ca un regret,unul uitat, dar si cu o melodie, google it, or youtube, si incepe cu boyzone, varianta 2010. Un tribut adus unui fost membru, ce s-a stins si tinde spre istorie! Iar pentru noi restul,trebuie sa fie motivant, sa ne deschida ochii, si sa gandim altfel, nu toti ne vor raul, nu toti vor sa ne insele increderea, si nu toti vor sa ne f... realitatea! Iar noi putem face diferenta asta, eu,tu , el....noi, cu incredere timida, curaj si daruire! Poate atunci vom aprecia mai mult totul!

0 comentarii: