marți, 2 martie 2010

Lies keep warm at night?

Oare cand minti, in acelasi timp te duci de nas singur? O imagine neclara a prezentului, a realitatii din jur, si a lucrurilor palpabile? Avantajele unei minciuni?
  • scapi usor de consecinte
  • induci in eroare persoane si le dai sperante false
  • te simti cu constiinta impacata
  • ajungi unde ti-ai propus, dar nu prin mijloace corecte
  • sentimente manipulate
  • inselat
  • lipsa obligatiilor
  • fara durere

Doar cateva aspecte, sunt fara numar, fiecare isi stabileste prioritatile, si de acolo un intreg proces gandit, de adevaruri nespuse, de minciuni rostite si oameni raniti. O minciuna mereu provoaca durere, doar prin simplul fapt de a insela increderea, ce uneori se acorda anticipat, sau se castiga greu,iar in acelasi timp se distruge intr-o secunda de nebunie, doar rostind 2 cuvinte pe buze, si alea fara sinceritate.

Exista si minciuni nevinovate, ce fac lucrurile mai interesante, sau doar omiteri de adevar, pentru a crea un moment magic, o surpriza, sau a aduce ceva nou, mai special, pentru a impresiona. Cadouri , scene romantice, sau clipe din filme, unii se inspira si de acolo. Jocul in 2 devin mai pasional cu mici omiteri, persoana de langa tine, chiar nu trebuie sa stie totul, se plictiseste, cand tu nu mai ai un as in maneca de aruncat, de a alugna rutina, intregul se afla in timp, dezvelesti cate o fila, un capitol, dar nu mintind, ci pur si simplu evitand sa te lasi citit din toate punctele de vedere. Ar urma, cum sa am incredere daca nu te cunosc foarte bine? Simplu! E suficient sa crezi, sa speri, si sa vrei mai mult, daca unul a dezamagit, nu inseamna ca toti vor sa-ti faca viata un calvar, ci chiar sa indrepte lucrurile,sa-ti demonstreze prin mici fapte, ca speranta exista inca!

Apar si minciuni fara rost, ce complica situatia, si nu-si gasesc locul, doar din simplul motiv ca unele persoane s-au invatat sa faca asta, iar realitatea lor e putin mai mult confuza, incat se incurca in minciuni, iar adevarul se dezveleste din neprevazut.

Apoi oameni ce fac din minciuni un mod de trai, incat seara la culcare, constiinta nu prea se impaca cu adevarul. Obtin orice prin minciuni, manipuleaza, versati chiar, incat si ei ajung sa-si creada propriile minciuni. Daca aceasta denaturare de adevar le-ar tine de cald, oare ar avea temperatura? O simpla intrebare stupida, fara rapuns.

Nimanui nu-i place sa fie mintit, oricat de mincinos ar fi, sa fie altul mai bun, incat sa-l joace pe degete, deranjeaza, si multi spunem ca uram tot acest joc, dar suntem prea putini care ne si incredem in aceasta replica. Sinceritatea e o abilitate, de care unii ar profita in liniste, minciuna un efect opus din care se face tam tam, iar noi, pastram acest gust amar al unui trecut, in care am fost mintiti, si loviti, incat viitorul e subred, iar prezentul incert.

Iar eu prefer sa cred, sa am incredere, chiar daca mai tarziu voi afla de unele minciuni, atat timp cat nu regret, si nu imi pare rau, nu am ce sa pierd, sinceritatea e un atu, si asa vreau sa-l consider mereu, uneori e dur si loveste in orgoliu, sau doar in sentimente, dar macar nu reda sperante false, sau minciuni perverse.

0 comentarii: