joi, 22 aprilie 2010

Sun or smile

O raza ce surade fad, un zambet ce priveste cald, un amestec topit, intr-un cadru natural. Verdeata e in jur, oamenii calca in picioare, si nimic nu conteaza. Avem ganduri perfide, si dureri ingrozitoare, ne amagim treptat, in cautarea fericirii. Uneori o gasim, si o consumam intens, incar ramasitele inca ne provoaca furnicaturi in talpi, iar cand nu o avem, disperam in nestire, incat imaginea omului trist se gaseste la fiecare colt! Un strigat de ajutor? Suntem prea mandrii sa o facem, un orgoliu visator, ce-si joaca cartile in linistea nocturna! Noaptea nu rezolva problemele, ci pur si simplu le adanceste, incat te cufunzi in intuneric, si cu greu gasesti solutia castigatoare! Zboara prin minte un gand nebun, o problema vie, te macina incet, iar stresul alunga somnul. Luna zambeste cald, pe geamul camerei in care te zbati, sunt 2 ochi veseli, un nas si un zambet larg, ai conturat totul cu un marker colorat, incat incaperea sa devina mai primitoare! E fun pe moment, dar nu-ti schimba si starea...
Jocul de cuvinte denota repros, amaraciune, dar si indiferenta! Epitete bosumflate intr-o maniera aparte, cu iz de tristete, si sperante false, incat crudul din viata, se coace la rece! Suntem pe o panta descendenta, cu masti in primire, zburdam spre fericire. Tertipuri ieftine cu fite fine, un gust dulce amar, ce creste, incat omenia dispare! Calcatul in picioare e un must have de sezon, oamenii, mici gandaci ce impanzesc podeaua, dar cu o mica sortare, se poate gatii supa chinezeasca.
Ne legam de altii, acuzam,si gasim vinovati, dar mare e mirarea, cand privim alegerile, iar greseala pleaca de la purtator, decizii grabite, cu semne de intrebare, chiar si cand savuram rezultatul! Cum e un rasarit la malul marii?! Pentru multi un vis, iar pentru altii o banalitate! Avem marea aproape, rasaritul e zilnic, dar momentul potrivit pentru a combina actiunile se pierde. Aer curat, putina lumina, si sunetul valurilor ce scalda nisipul?! Inchide ochii si fugi in visare, lasa imaginatia sa dea din aripile neobosite, pana cand degetele tale, lasa urme moi, si intrii in peisaj! O urma de soare picteaza orizontul, apoi o raza, si alta, si tot asa, incat obiectul mare si galben se trezeste din mare! Ce rol are rasaritul aici?!
Noapte sau dimineata, probleme sau nu, tu singur poti scapa de toate! Daca e intuneric te bagi la somn, daca ai probleme, le rezolvi pe hartie, si alegerile tale fac diferenta! Azi zambesti, sau plangi amarnic, tu manevrezi starea de spirit cu forme in relief,iar maine privesti in gol, fara obiective marete! Un joc continuu!

0 comentarii: