sâmbătă, 10 aprilie 2010

Negare

Nu! Nu si iar NU! Cand il ia pe nu in brate, te dispera, iti vine sa te dai cu capul de pereti, sau daca ea ar fi un sac de box, ai da din placere! Nu in relatii! Negarea afirmatie rezuma un NU! De ce complicam lucrurile? Oare de ce nu acceptam totul fara batai de cap, si fara orgoliu? Pentru ca va place drama! Daca esti in centrul universului nu e bine, vrei sa fii si pentru altii, daca ultima pozitie te dispera, ai negocia pentru ea intr-o secunda, ca apoi sa spui iar NU!
In primul rand, a recunoaste o greseala, inseamna ca jumatate din fapta sa fie iertata, apoi aduce si liniste, mentine neuronii sanatosi, si poate chiar o floare, dar il luam iar pe NU,il asezam la inceputul propozitiei si obtinem un mare NIMIC! Hai sa facem pace, sa negociem, sa asternem un viitor mai bun, incat gustul sa fie mai dulce, poate sunt exact vorbele pe care un barbat, le asteapta, cand isi cunoaste nevinovatia, dar persoana de langa il face inculpat! Iar lupta pentru dreptate devine apriga, cu telefoane inchise in nas, stari de indiferenta, sau lacrimi mincinoase, un stres continuu, ce uneori aduce si rezultate, dar pana acolo nopti nedormite, si reprize de box intr-o imaginatie bogata!
Repriza 1: Ea, nemultumita, El satul de ifose.
Dupa o lista lunga de plangeri, de stari fandosite, rabdarea atinge cote maxime, chiar si pentru un om calm, e greu sa suporti a fi cicalit,si de acolo gongul rasuna! Pauza vreo 30 min, e prea suparata ca sa zica ceva, iar tu prea orgolios sa misti un deget!
Round 2: Ea suparata, tu vinovat! Acum ti se scot ochii, nu la propriu, dar te dispera cu tot ce s-a adunat, incat nici nu le retii, esti prea plictisit sa o mai asculti, gandul zboara la ce bine i-ar sta cu o banda izolatoare pe gura! Crud? Sau se face linisteeeeeeee
R3: Tu nevinovat, ea isi da seama de greseala, dar....
Nu, iar nu! Nu o accepta! Ar fi prea culmea sa-ti dea satisfactie, sa-ti alimenteze egoul, incat sa ii zambesti mandru in fata, inca trebuie sa-i ceri scuze, poate chiar sa-i si gatesti,daca nu sexul de impacare mereu da rezultate!
Knock OUT! Te-ai saturat, vrei somn, vrei plimbare, soare si pace, te lasi lovit, doar sa scapi! Doare, lasi de la tine,si de data asta, va urma un rematch, si forfait. Ea zambeste, tu o pupi,scapi in gand un cuvant urat, dar cand sta deasupra iti trece,si uiti! Ai de castigat nu?! Si ea la fel....si pana la urma, concluzia?! Care e rostul?! Tam tam, boom boom! Vecini exasperati, nervi macinati, si drame in scena.
E usor sa spui NU, o recunosc si eu ca baiat, dar uneori e chiar nedrept sa te joci cu rabdarea unei persoane, doar ca tu sa-ti faci de cap,si sa-ti demonstrezi ca poti! Pana intr-o zi, cand cineva iti arata ca poate si el, si iti aduci aminte,parfumul unei amintiri pierdute.
Daca ne-am recunoaste greseala, daca am spune da, am fost de vina, sau sa ne asumam responsabilitatea, atunci lucrurile ar fi mai dulci, usoare si chiar aromate. Putin condiment nu strica, dar genul feminin duce putinul spre maxim, si asa e la moda, incat ajungi sa nu mai vrei miresme imbatatoare. Facem cu totii greseli, din ele invatam sa ne cunoastem, sa ne testam limitele, si sa intemeiem o relatie, si de obicei, din cele mai mari dileme, ies si cele mai frumoase momente,dar si atunci NU-ul e preferat in detrimentul adevarului, adevar ce ti-ar deschide calea spre dezamagire, sensibilitate, sau doar vulnerabilitate. Cum sa spui Da, cand Nu e mai potrivit?! Simplu! Spune ce crezi, si poate,nu sigur, ci doar o probabilitate, fiecare reactioneaza diferit, dar acel gand nebun, iti va deschide o usa, plina de intuneric si incertitudine, dar si o multitudine de culoare pe care sa pasesti cu incredere! Finalul? NU un sentimente de implinire, nu o tristete, nu o caldura sufleteasca, si o negare definitorie.

5 comentarii:

intre bine si rau spunea...

Daca ar fi totul cum spui tu, fara NU-urile acelea, ne-am plictisi in modul cel mai teribil. Asa ca exista si NU constructiv. Vorbesc din propria experienta.

Cris spunea...

Mi-a placut la nebunie :) E foarte realist scris. :) Dar ce faci atunci cand el se satura de toate astea si incepe sa se joace cu tine? In ce sa crezi? De-acolo se cam pierde totul... Sau nu?!

Antiignorantu spunea...

fara intelepciunea unor barbati femeile sunt pierdute in spatiu .........

Simion Alexandru spunea...

Intre bine si rau: Exista un NU constructiv, si uneori e benefic, si nu e vorba de plictiseala, ci de acel mereu NU! cand nu isi are rostul! De drama banala in care ne jucam cartile!

Simion Alexandru spunea...

Cris: Nu am raspuns pentru toate, fiecare reactioneaza diferit, in functie de ce simte si ce vrea, dar daca tu te-ai jucat de exemplu, e normal sa o faca si el, asa ar reactiona, poate nu s-a simtit bine, si asa incepi sa faci diferenta, si sa apreciezi ce ai! Daca intinde coarda, atunci iti iei jucariile si pleci, merit ceva mai bun, chiar daca se pierde totul! Nimic in ziua de azi nu e indispensabil, indiferent de sentimente! Desi ultima fraza imi lasa un gust amar, dar....cam spre asta ne indreptam cu totii.