vineri, 7 mai 2010

"Face down"

Toti inteleg, dar niciunul nu stie cum e! Fiecare are un mod ciudat de a suferii, incat isi exprima starile altfel! Lacrimi, nebunie temporara, sau inchidere in sine, toate au un rol, desi la momentul acela nu suntem in stare sa elucidam misterul. Timpul trece, si cu atat neincrederea in fortele proprii exulta, o stare continua de nu am chef se instaleaza, iar un buton de delete nu exista, nu se pot arunca in van amintir dureroase, desi ar fi mai simplu asa!
Putere, dorinta, si speranta, 3 lucruri nepalpabile, ce sunt indispensabile in lupta cu lectiile vietii! Cand totul in jur e negru, nu ai putere sa te ridici dimineata din pat, o alta zi nociva, un stres ce-ti consuma energia, un gand ce-ti strica neuronii, solutia e in mainile tale. Pentru inceput ai putea sa nu te mai plangi, complaci si sa respiri aer curat de primavara, renunta la durere, pune-o in sertar, si las-o acolo, macar pana cand luna rasare, si revii in singuratate. Ia un pix si o foaie, si gandeste-te la ce ai vrut sa faci mereu, si nu ai facut, e o idee, si e cazul sa-ti pui in miscare toate dorintele, te vor face sa uiti, chiar daca pentru o clipa. O sa ai tendita sa te obosesti pana la epuizare, sa adormi repede, si orele curg mai usor asa, sau sa te minti singur, nu am nimic, te privesti in oglida, si vezi prin tine, iar imaginatia zboara in amintiri dulci de vara. Nu-s solutii, orice ai incerca, incat nu mai vrei nimic, totul nu mai prinde sens, culoare, dar intr-o zi banala, ai o sclipire de geniu, si asa nu se mai poate! Dorinta nu se pierde niciodata, ea se coace in liniste, pana cand speranta prinde aripi, iar tu te aflii pe spatele ei, si esti salvat! Ce prost am fost!!! Cat ai pierdut cu stari nasoale si lacrimi artificiale....
Nu e usor! O spun si eu din experienta, sa treci peste acrobatiile ivite in viata, dar din ele tragi concluzii si te formezi ca persoana, inveti sa faci diferenta si sa apreciezi ce ai , cand ai, chiar daca ti se maresc pretentiile si devii un alt om. Important e sa vrei, sa nu te agati de trecut sa-l gadili, si sa consumi drogul unei amintiri palite. De tine, depinde totul! Chiar si ziua de maine, indiferent de ploaia de afara, cu o umbrela ai rezolvat incidentul, apoi iti faci loc prin baltoci pline de noroi, si cu privirea inainte, altfel gusti succesul,chiar daca intarzie sa apara, intalnire iti da, doar sa te bucuri de moment.
Noroc? O probabilitatea ce nu trebuie luata in calcul, te joaca pe degete, incat superstitia se naste, lasa-ti lucrurile in propriile maini, si atunci vei detine controlul, la ceea ce depinde de tine, mai exista si un neprevazut cu asi sau dame sub maneca, dar conteaza mult cartile pe care le joci. Daca astepti sa-ti pice din cer, barba iti creste, daca nu si fire de par alb, incat se pune praful pe tine, ruginesti, iar regretele danseaza pe ritmuri vechi de mambo.
Nu le stiu pe toate, nu stiu solutii la multe mistere neelucidate, dar stiu sa ma bucur, de tot ce am, si ce nu am, sa zambesc din nimic, si sa ma zbat, chiar si cand imi e frig, si recomand sa nu disperi, ci doar sa crezi, in tine!

0 comentarii: