joi, 13 mai 2010

Pain inside

Senzatiile si sentimentele ne definesc... Omul are momente de slabiciune, cand ne agatam cu disperare de amitiri si ne refugiem in locuri dragi, sau pur si simplu ne inchidem in noi! Liniste si zile amare, cand soarele rasare si apune doar de dragul de a ne anunta ca inca o zi a trecut. Si vor trece multe pana invatam sa facem diferenta.
Exista senzatia de atasare, de dragoste si durere, apoi concretizarea senzatiei in sentimente profunde, de la dezamagire pana la fericire, sunt drogurile invizibile oferite de societate, oameni, si-si lasa amprenta asupra noastra, uneori ireversibil. Ne rasfatam cu sentimente si ocolim senzatiile, de obicei, ultimele ne induc in eroare, si redau false idei si imagini, amagiri dulci de vara, si in loc de adevar, preferam o mica minciuna, ce ne cara pe aripile satisfactiei pentru o clipa scurta. Daca iti induci adevarul in minte, iti dai seama ca pierzi pentru moment tot ce te inconjoara, iar suferinta e doar la un pas, si asta clar nu vrei, neclaritatea e mai potrivita, desi, furtuna e un castig, cu urmari peste zile, luni, daca nu ani. Senzatiile si sentimentele produc minciuni ipocrite, si oameni falsi, o falie ce ne diferentiaza, intre oameni buni si rai, iar tu, eu si restul, mereu jonglam intre cele 2 bariere, pentru ca nu putem impaca pe toata lumea!
Durerea nu distruge, ci doar schimba, din omul fraier si naiv de ieri, devii gheata si o fiara ce-si cauta drumul spre succes, gata sa devoreze pe oricine ii sta in cale, lasandu-si coltii in acea persoana, transformand-o, gata pentru razboiul numit viata.
Senzatia nesuferita se acutizeaza in timp, devenind durere, se transforma in sentimente de repulsie fata de terte persoane, ura si sictir, incat cuvant nesimtit se pliaza potrivit starii actuale. Nu e o solutie sa suferi, dar e un rau necesar, ce-ti mareste orizontul si te invata sa crezi in tine, sa-ti dai seam ce doresti,sa vindeci cicatricile trecutului . Punct si de la capat, ne pierdem pe drumul lung, regasim speranta, si invatam sa zambim iar, sa ne bucuram de tot ce ne inconjoara, dar si cu frica-n sange, important e sa credem in noi, iar cu timpul si in restul, nu intreaga planeta, exista egoisti, pesimisti, manipulatori, mincinosi, si multe altele de meserie, ce nu-ti vor binele.
Tratament? Medicul nu-ti poate scrie o reteta, prietenii iti pot da sfaturi, dar magia o ai in minte, in maini, si in privire. Trebuie sa alegi momentul, si sa te bucuri de ce ai, sa vrei mai mult de la tine, sa-ti depasesti conditia, si sa speri, desi nu-s toate la locul lor. Nimic nu va mai fi ca in copilarie, cand grija vietii nu exista, ci doar a protejarii jucariilor la moda. Avem tendina de a face ce trebuie pentru cei din jur, dar nu si pentru noi, pentru persoana ce isi joaca rolul, incercand sa schimbe in bine totul. Ne sacrificam, altruisti fiind, daca nu am fi catalogati egoisti, si nu asa trebuie sa fim, nu in totalitate!
Gresim!!! Mereu nu vom stii sa facem diferenta cum trebuie, uneori in fata persoanei iubite, daca nu a familiei, chiar a prietenilor, daca cand gresim voit impotriva persoanei noastre? De ce nu avem puterea sa ripostam, sa ne opunem, incat sa ne ridicam in picioare, mandrii? What is right? Niciodata nu vom stii, desi suntem plini de intrebari fara raspunsuri, dar am putea sa pretindem, prin experienta acumulata, ca am invatat ceva,iar cand gresim, reparam, cu scuze, flori, sau orice gest banal ce rapeste un zambet si o iertare. Trecem mai departe cu regrete, in cazul calculelor gresite, iar speranta iti va da o noua sansa, canva, undeva, si vei stii, poate, cum sa profiti de ea.
Simtim durerea, si ne bucuram de ea cu lacrimi amare, o hranim prin comportamentul nostru, si o alungam cand ne plictisim, sau intalnim ceva ce ne scoate din starea trista in care inotam. E rece si groaznica, mai ales cand iti infige ace in inima, si nu te astepti, ai prefera un genunchi julit, si o durere fizica, dar nu e sortit. Durerea e un chin rudimentar ce alunga curcubeul din casa ta,durerea e negrul din jur, dar si veninul din apa, si simplu nu dispera, in timp, se vindeca singura, dar trebuie sa vrei.
P.S
www.youtube.com/watch?v=TTTUlzwqCv0

0 comentarii: