duminică, 9 mai 2010

Ramas bun

2 cuvinte ce concluzioneaza o despartire,pe cale amiabila! E greu sa spui in fata persoanei cu care ai impartit patul pentru un timp mai scurt,sau indelungat, ca s-a terminat povestea voastra! A inceput fantastic, iar cu orele scurse farmecul s-a stins, incat azi ramane doar o amintire pentru tine, si simti ca te-ai saturat! Acelasi drum, cadru, si aceeasi persoana, nu te-ai plictisit, ar fi injust, dar uneori lucrurile curg, doar de dragul de a fi ceva concret, din nevoia de stabilitate, sau doar invatare, si niciunul nu are curaj pentru o schimbare!
Reprosuri, ganduri murdare, si stari pline de nervi, cearta continua, si sex de impacere! Pacat, nici ala nu mai e la fel...tu esti la fel, ea la fel, si nimic nou, tu, poate esti satul de noul pe care il oferi, si nimic primit. Ai vrea sa minti,e bine, ai vrea sa nu se termine, dar semnele de intrebare zac adanc in mintea obosita,iar locul tau se afla acum, pe alte meleaguri.
O stare de moment, amani inevitabilul, iar timpul trece, dar pana cand?! Ai vrea sa resuscitezi, dar parca in ochii ei,tu nu te mai regasesti, si stie si ea, dar refuza sa creada! E greu, mai ales pentru persoanele nehotarate, dar nu imposibil. Iti faci un scenariu in minte,cuvinte, si un plan de atac prin invaluire, iar cand bati la usa, sarutul urmeaza, dar din banal nu iese, iar sangele in vene clocoteste,iubito, trebuie sa vorbim.
Ore chinuitoare de lamurire, motive, cuvinte aruncate din durere, si chiar lacrimi de o parte, nu esti tu, sunt eu, renumita replica, dar nu tine, de ce sa nu recunosti, amandoi vinovati, nu mai merge! Ai pe altcineva?! Clar nu,desi in multe cazuri,exista si o terta necunoscuta, variabila de moment, dupa o relatie lunga, ai tendinta de a te arunca in primele brate ce-ti ofera caldura, nu esti invatat sa stai singur. Ai vrea sa vii cu un argument potrivit, la obiect, dar mereu se complica la fata locului, incat iti paleste zambetul.
Povestea ta, a voastra a inceput demult, intr-un timp cand totul era potrivit, cand te simteai in largul tau, si nu era nevoie de efort pentru relatie, ea, curgea de la sine, fara reprosuri, si nemultumiri, iar acum finalul e trist, esti plictisit si obosit, sa te mai cauti prin ochii ei, e timpul de ramas bun, inchide usa, si pleaca mai departe, nu te lasa induiosat de lacrimi disperate, de tipete de durere, si un chip cunoscut, dar totusi pierdut. Ciorba reincalzita, chiar nu are gust, nu mereu, mai exista si cazuri, cand,cu putin bors, o dregi, incat iti rasfata papilele gustative, dar in relatii,ceva consumat, asa ramane, mai aveti de invatat, poate, peste ani, invatand din greselile de azi, lucrurile vor avea o nuanta mai colorata,exact si pentru voi 2,dar nu si acum, acum tu incepi un nou capitol, plin de incertitudini culese.
Nu ma pricep la a spune ramas bun, sau mai bine spus, nu ma pricepeam, stiu si motivul! Nu stiam sa spun NU! Era mai simplu sa fiu facut nesimtit, acuzat, sau orice gand il avea domnisoara cu pricina, decat sa ies cu capul sus,si sa spun pas! Si totusi, ii era mai usor, mereu durerea trece mai repede, cand urasti persoana vinovata, dar cand lucrurile devin clare, iti dai seama ce nu mergea, si mai alungi din vorbele rele. Am inchis telefoane in nas, le-am si primit, am incetat sa mai dau un semn, sau am fost nesimtit, prin modul de ramas bun, lasat de inteles, iar azi, nicio fata nu-mi reproseaza nimic, doar modul de despartire!!! Crunt, crud, sau copilaresc. 3 c-uri ambigue, si pline de durere, sau indiferente pentru unele persoane, dar nimeni nu se simte bine, cand i se inmaneaza papucul, sau se ia cheia de la casa!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa-nteleg ca n-ai prins nimic din toata experienta de "ranire" a fetelor si crezi k varianta ta de despartire e cea mai buna?

Simion Alexandru spunea...

Intelegi ce vrei,dar degeaba ai citit randurile obs! nu asta era ideea....